Kruela

Cruella

Craig Gillespie, ZDA / VB, 2021, 134 min, akcijska komedija

London, 1970, čas punk rock revolucije. Mlada Estelle je odločena, da bo s svojo kreativnostjo opozorila nase v dizajnerskem svetu. Spozna modno legendo, baroneso Von Hellman. A stvari se ne izidejo v njen prid … Kultno zlobnico igra Emma Stone. Dve nominaciji za oskarja (kostumografija in maska).

Izjemna. Pokvarjena. In malce zmešana.

Film, ki je umeščen v London, v leto 1970, je izvorna zgodba o tem, kako je pravzaprav nastala kultna zlobnica, lovka na pse.

V čevlje slavne Kruele de Vil je stopila Emma Stone, z oskarjem nagrajena igralka, ki je oživila lik najbolj slavne odpadniške vile, ki je tudi zlobna, a hkrati tudi najbolj modna vila.

Zgodba

Film Kruela je postavljen v leto 1970, v londonsko predmestje, v čas punk rock revolucije. Spremlja mlado Estelle, ki se klati po ulicah Londona. Estelle je odločena, da bo opozorila nase s svojo kreativnostjo v dizajnerskem svetu. Nekega dne spozna baroneso Von Hellman, modno legendo. A stvari se ne izidejo v prid Estelle, ki pokaže svojo zlobno plat, ko se spremeni v kruto Kruelo.

V želji, da postane slavna oblikovalka, Kruela prispe v London. Njen talent za modo opazi slavna baronica Von Hellman, znana kot modna legenda. Njun napet odnos povzroči niz dogodkov in odkritij, ki privedejo do tega, da Kruela osvobodi svojo kruto stran in postane maščevalna zlobnica.

Igrajo

Emma Stone, Mark Strong, Emma Thompson

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj