Mala morska deklica

The Little Mermaid

Rob Marshall, ZDA, 2023, 135 min, domišljijska pustolovščina, družinski, podnapisi

Zaljubljena Ariel se z morsko čarovnico pogodi, da bo svoj prelepi glas zamenjala za človeške noge, da bo lahko očarala princa. Z dvema oskarjema nagrajena glasbena Disneyeva klasika zdaj prihaja v igrani različici. Igrajo Halle Bailey, Javier Bardem, Jonah Hauer-King, Melissa McCarthy in drugi.

Iz morja bi rada prišla in del tistega sveta postala …

Težko pričakovana in z oskarjem nagrajena glasbena Disneyeva klasika zdaj prihaja v igrani različici zgodbe o morski deklici, ki se zaradi ljubezni odloči zapustiti svoj pravljični podvodni svet.

Zgodba

Ariel, najmlajša in najbolj kljubovalna izmed hčera kralja Tritona, hrepeni po tem, da bi izvedela več o svetu na drugi strani morja. Med potovanjem nad gladino se zaljubi v princa Erika. Morskim deklicam je prepovedano komunicirati z ljudmi, a Ariel mora slediti svojemu srcu. Z zlobno čarovnico Ursulo sklene dogovor, ki ji da priložnost izkusiti življenje na kopnem, a na koncu ogrozi svoje življenje in očetovo krono.

Igrajo

Halle Bailey, Melissa McCarthy, Jonah Hauer-King, Javier Bardem in drugi

O filmu

V Mali morski deklici v glavni vlogi nastopa pevka in igralka Halle Bailey kot Ariela, Jonah Hauer-King kot Erik, dobitnik nagrade Tony Davees Diggs kot glas Sebastijana, Awkwafina kot glas Štefke, Jacob Tremblay kot glas Francija, Noma Dumezweni kot kraljica, Art Malik kot gospod Grimsby, dobitnik oskarja Javier Bardem kot kralj Triton in dvakratna nominiranka za oskarja Melissa McCarthy kot Uršula.

Malo morsko deklico je režiral nominiranec za oskarja Rob Marshall po scenariju dvakratnega nominiranca za oskarja Davida Mageeja (Pijevo življenje, V iskanju dežele Nije).
Pesmi vključujejo glasbo večkratega oskarjevca Alana Menkena (Lepotica in zver, Aladin) in besedila Howarda Ashmana ter nova besedila trikratnega dobitnika nagrade Tony Lin-Manuela Mirande.
Producenti filma so Marc Platt, Miranda, dvakratni dobitnik emmyja John DeLuca in Rob Marshall. Izvršni producent pa je Jeffrey Silver (Levji kralj).
Opozorilo
Film Mala morska deklica vsebuje nekaj prizorov utripajočih luči, ki utegnejo vplivati na tiste gledalce, ki so ob svetlobnih dražljajih nagnjeni k epileptičnim napadom ali so na svetlobne dražljaje kako drugače občutljivi.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj