Medvedkov božični čudež

Teddybjørnens jul

Andrea Eckerbom, Norveška, 2022, 80 min, družinska pustolovščina, sinhronizirano, 5+

Snežinke, dišeči mandlji in utripajoče lučke ustvarjajo popolno vzdušje na božičnem sejmu, kjer Manca odkrije neverjetno skrivnost: na zgornji polici loterijske kabine je srčkan medvedek pravkar premaknil glavo ... Čudovita božična zgodba o tem, da je prava čarobnost v naših srcih in druženju.

Zgodba

Snežinke, dišeči mandlji in utripajoče lučke ustvarjajo popolno vzdušje na božičnem sejmu, kjer deklica Manca odkrije neverjetno skrivnost: na zgornji polici loterijske kabine je najbolj srčkan medvedek pravkar premaknil glavo in začel vohljati. Ker z njim začuti takojšnjo povezanost, si Manca ne more zamisliti boljše božične želje, kot to, da ga bo dobila, zato se odloči, da se ji bo izpolnila. Toda medvedek ima drugačne načrte: sanja o bogatem lastniku, ki mu lahko pokaže vse, kar svet ponuja. Ko pa medvedka odpeljejo v drvarnico, mu njegova nova najboljša prijateljica, ježka Olga, pomaga razumeti, kaj je v življenju zares pomembno …

Glasovi v slovenski sinhronizirani različici

Manca – Leni Buh
Bratec – Nik Korošec Klavora
Mami – Hajdi Korošec
Oče – Nejc Cijan Garlatti
Teddy – Mirko Medved
Olga – Gaja Filač
Dedek – Rok Kosec
Babi – Barbara Vidovič

Pulover za medvedka
9. 12. 2023

Pulover za medvedka

Kino vrtiček s filmom Medvedkov božični čudež

Božični film o plišastem medvedku nam je ogrel srčke in lička. Da smo lahko dodobra premleli vtise, smo po projekciji z mentorico Saro Planinšek ustvarjali pisane in vzorčaste medvedje zimske puloverje iz papirja.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj