Mikavne igre

Irresistible

Jon Stewart, ZDA, 2020, 101 min, komična drama

Najvišji strateg ameriške stranke demokratov (igra ga nominiranec za oskarja Steve Carell) se domisli, da bi lahko volilce prepričeval s pomočjo upokojenega polkovnika marincev (Chris Cooper) … Avtor zabavne drame o političnih spletkah je priljubljeni komik, voditelj in igralec Jon Stewart.

Politične spletke

V filmu Mikavne igre majhno mestece v ameriški državi Wisconsin postane glavna atrakcija sodobnega političnega cirkusa.

Komično dramo je režiral in napisal scenarij ameriški komik, voditelj in igralec Jon Stewart, v glavnih vlogah pa igrajo nominiranec za oskarja Steve Carell, Rose Byrne, Chris Cooper in Mackenzie Davis.

Zgodba

Ko najvišji strateg demokratičnega nacionalnega odbora Gary Zimmer (Steve Carell) vidi posnetek upokojenega polkovnika marincev Jacka Hastingsa (Chris Cooper), ki se zavzema za pravice nedokumentiranih delavcev svojega mesta, je prepričan, da je našel ključ, da nazaj v ameriško osrčje pridobi volivce.

Med nenačrtovanim obiskom Hastingsove mlekarne v podeželskem mestu Deerlaken v Wisconsinu Gary prepriča pretežno nepolitičnega upokojenega marinca, da kandidira za župana. Sprva se Gary zanaša na Jackovo zelo sposobno hčerko Diano (Mackenzie Davis) in skupino navdušenih, a neizkušenih prostovoljcev. Ko pa mu republikanski nacionalni odbor prične nasprotovati in pošlje svojo briljantno sovražnico Faith Brewster (Rose Byrne), je Gary več kot pripravljen na svojo igro. In če se med Garyjem in Faith sprva prične lokalni boj, ta hitro preraste v nacionalno politično bitko in smešen boj za dušo Amerike.

Igrajo

Steve Carell, Rose Byrne, Chris Cooper, Mackenzie Davis, Topher Grace, Natasha Lyonne

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj