Modrček

The Bra

Veit Helmer, Nemčija / Azerbajdžan, 2018, 90 min, komična drama

Na vlak se ujame moder modrček. Osamljeni vlakovodja se odloči poiskati lastnico tega mamljivega kosa spodnjega perila. Zavzeto trka na vrata hiš ... Poetična komedija, sodobna reinterpretacija zgodbe o Pepelki. Brez dialogov in z Mikijem Manojlovićem v glavni vlogi. LIFFe 2019.

Zgodba

Vlakovodja Nurlan še zadnjič pred upokojitvijo pelje vlak v Baku. Nekje na poti skozi mesto se na vlak ujame moder modrček. Da bi ubežal osamljenosti, se Nurlan poda na najbolj vznemirljivo dogodivščino svojega življenja: poiskal bo lastnico tega zapeljivega kosa spodnjega perila. Zato najame sobo v Bakuju in predano potrka na vsa vrata ob železniški progi. Medtem ko imajo ženske svoje razloge, da ga spustijo v svoj zasebni svet, njegovo prizadevanje opazijo tudi njihovi možje. A težja kot postaja njegova naloga, odločneje Nurlan vsako žensko prepričuje, naj pomeri modrček.

Iz prve roke

“Pripovedovanje zgodbe brez dialoga se mi zdi najčistejša oblika filmske umetnosti. Navsezadnje nas jezik razdvaja od drugih ljudi in držav.”
– Veit Helmer

Igrajo

Miki Manojlović (Nurlan), Paz Vega (Daria), Chulpan Khamatova (Nesrin), Denis Lavant (Kamal), Maia Morgenstern (Fidan)

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj