Ne joči, Peter

Ne joči, Peter

France Štiglic, Slovenija, 1964, 92 min, partizanska komedija, v slovenščini, 6+

Partizanska minerja spremljata tri vojne sirote na osvobojeno ozemlje. Sprva se počutita ponižana, saj si želita kakno večjo akcijo, nato pa se z otroki spoprijateljita – posebej z najmlajšim, Petrom, ki je glavni povod za vse smešne in nežne prizore. Partizanska zgodba z otroki v glavnih vlogah.

Partizanska komedija, v kateri otroci spoznajo trd vojni vsakdanjik, trdi junaški možje pa svojo še nerazkrito mehko naravo.

Partizanska zgodba z otroki v glavnih vlogah. Dva partizanska minerja dobita častno zadolžitev, da tri vojne sirote prepeljeta iz nevarnega območja, kjer potekajo boji, na varno osvobojeno ozemlje. Na začetku se minerja počutita ponižana, saj si želita kakšno večjo akcijo, toda kasneje z otroki postaneta velika prijatelja, še posebej z najmlajšim Petrom, ki je glavni povod za vse smešne ali nežne prizore.

Režija: France Štiglic

Scenarij: Ivan Ribič

Fotografija: Ivan Marinček

Glasba: Alojz Srebotnjak

Scenografija: Mirko Lipužič

Kostumografija: Nada Souvan

Montaža: Milka Badjura

Zvok: Herman Kokove

Igrajo: Maks Bajc, Danilo Bezlaj, Leopold Polde Bibič, Metka Bučar, Miha Derganc, Andrej Kurent, Bogdan Lubej, Marjanca Mavec, Branko Miklavc, Kristijan Muck, Vinko Podgoršek, Karel Pogorelec, Majda Potokar, Franci Prus, Lojze Rozman, Tone Slodnjak, Bert Sotlar, Dušan Škedl, Zlatko Šugman, Dare Ulaga, Aleksander Valič

Produkcija: Viba film

Distribucija: Slovenski filmski center

Slovenski teden filma 2019
12. 11. 2019

Slovenski teden filma 2019

100. obletnica rojstva Franceta Štiglica

Ob 100. obletnici rojstva enega izmed pionirjev slovenskega filma Franceta Štiglica je na velikem platnu prvič na ogled digitalno restavriran film Ne joči, Peter. Še posebno radi ga pokažemo in o njem kaj povemo šolarjem.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj