Operacija Fortune: Prevara stoletja

Operation Fortune: Ruse de guerre

Guy Ritchie, ZDA, 2023, 114 min, akcijska komedija

Kultni režiser Guy Ritchie prinaša novo akcijsko komedijo, v kateri igrajo Jason Statham, Aubrey Plaza, Josh Hartnett, Cary Elwes, Bugzy Malone in Hugh Grant. Skrivnostna nevarna tehnologija, s katero razpolaga orožarski milijarder, nikakor ne sme priti na trg! Kdo lahko to prepreči?
Pri tej operaciji vsak igra svojo vlogo.
 
Zgodba
 
Super vohun Orson Fortune (Jason Statham) mora izslediti in ustaviti prodajo smrtonosne sodobne tehnologije, s katero razpolaga orožarski milijarder Greg Simmonds (Hugh Grant). Fortune se združi z ekipo nekaterih najboljših svetovnih operativcev (Aubrey Plaza, Cary Elwes, Bugzy Malone) in zaposli največjega hollywoodskega filmskega zvezdnika Dannyja Francesca (Josh Hartnett), da jim pomaga na tej svetovni tajni misiji reševanja sveta. Seveda pod krinko.
 
Celo sumljiva obveščevalna služba, ki najame Orsona, da bi našel ukraden predmet, ne ve, kaj točno iščejo. Zavedajo se le, da ima nevaren predmet, ki ga imenujejo “The handle”, ceno več kot 10 milijard dolarjev in da morajo Orson in njegova ekipa preprečiti, da bi prišel na trg.
 
Obveščevalna služba je Orsona izbrala zaradi edinstvenega strokovnega znanja, prebrisanosti in vizije v neklasičen pristop k vojskovanju in je edini pravi človek za to nalogo. Kljub temu, se na tej misiji Orson in ekipa soočajo s hudo konkurenco pri svojih prizadevanjih, da najdejo ta svetu nevaren predmet – z rivalsko skrivno operacijo, ki jo vodi veliki sovražnik Mike (Peter Ferdinando), kateremu nič ne bo preprečilo, da Orsonu prekriža načrte in nevarni predmet ukrade sam.
 
Igrajo
 
Jason Statham, Aubrey Plaza, Josh Hartnett, Cary Elwes, Bugzy Malone in Hugh Grant

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj