Prevarantki

The Hustle

Chris Addison, ZDA, 2019, 94 min, komedija

Komedija o prevarantkah (igrata ju Rebel Wilson in oskarjevka Anne Hathaway), ki izvabljata denar od moških, prva z manjšimi prevarami, druga pa na višji ravni. Potem ko se po naključju srečata, začneta sodelovati – nato pa še tekmovati, katera bo prej preslepila naivnega tehnološkega milijarderja.

Umazana prevaranta sta dobila ostro konkurenco

Letos bodo prevaranti dobili ostro konkurenco, saj na velika platna prihaja komedija o prevarantkah, ki skušata, vsaka na svoj način, preslepiti moške in od njih izvabiti denar. V glavnih vlogah prevarantk bosta zaigrali Rebel Wilson (Prava nota, Dekliščina) in oskarjevka Anne Hathaway (Vedrina, Hudičevka v Pradi, Nesrečniki).

Gre za remake komedije Umazana prevaranta (Dirty Rotten Scoundrels) iz leta 1988, ko sta svoje tarče med premožnimi damami iskala zapeljivca Steve Martin in Michael Caine in jih skušala na vsak način ogoljufati. Tokrat bodo vloge zamenjane, saj bosta prevarantki ženski, ki bosta vsaka s svojimi izvirnimi zvijačami skušali opehariti nasprotni spol. Komedijo je režiral Chris Addison, scenarij pa napisal Jac Schaeffer.

Prevarantki, ki ju upodobita Rebel Wilson in Anne Hathaway, vsaka na svoj način izvabljata denar od moških. Prva se ukvarja z manjšimi prevarami, druga pa se zadeve loti na višji ravni, za seveda višje denarne vsote. Potem ko se po naključju srečata, začneta sodelovati, prva pa se uči trikov od bolj izkušene in pretkane prevarantke. A kmalu bosta začeli tekmovati med seboj. Njuna tarča pa je naiven tehnološki milijarder in njegovo bogastvo.

Zgodba

Rebel Wilson in Anne Hathaway sta v paru prava zmagovalna kombinacija prevarantk, ki v obalnem mestecu na jugu Francije zapeljujeta moške in jih prevarata. Josephine Chesterfield (Anne Hathaway) je glamurozna in zapeljiva Britanka, ki ima v mestu Beaumont-sur-Mer razkošno hišo, njena tarča pa so premožni bogataši z vsega sveta. V njen urejen in skrbno zaslužen svet nenadoma vstopi Penny Rust (Rebel Wilson), zabavna Avstralka svobodnega duha, ki je njeno čisto nasprotje. Medtem ko Penny slepari moške v bližnjih barih za manjše vsote denarja, Josephine svoj sef polni z ogromnimi diamanti, potem ko opehari bogataše v igralnicah. Kljub njunim različnih metodam sta obe mojstrici na svojem področju in preslepita moške, ki so žaljivi do žensk. A kmalu bosta začeli tekmovati med seboj, saj skušata prevarati naivnega tehnološkega milijarderja (Alex Sharp).

O flmu

»V resničnem življenju nisem nikoli nikogar prevarala – samo to želim razjasniti,« je o svoji vlogi prevarantke povedala Rebel Wilson. »Film Prevarantki predstavlja zgodbo o elitni prevarantki, ki jo upodobi Anne Hathaway, in sreča prevarantko, ki jo zaigram jaz, ter njune spletke na jugu Francije. Moj lik je brezobzirna prevarantka, ki pa še vedno ima srce,« še dodaja Wilsonova, ki pri komediji sodeluje tudi kot producentka.

Scenarija za komedijo se je lotila Jac Schaeffer, navdih za črpala iz dveh filmov – komedije Umazana prevaranta (Dirty Rotten Scoundrels) iz leta 1988, za katero so scenarij napisali Stanley Shapiro, Paul Henning in Dale Launer, ter komedije Bedtime Story (1964), za katero sta scenarij prav tako napisala Stanley Shapiro in Paul Henning, pri obeh filmih pa sta glavna prevaranta moška. Vendar pri filmu Prevarantki ne gre za komedijo, kjer so samo zamenjani spoli. »Nisem bila zadovoljna samo z zamenjavo spola. To ni zadosten razlog za remake. Zamislili smo si posodobljeno različico filma z dvema ženskama v glavni vlogi in popolnoma nove scenarije,« je povedala Wilsonova. »Imeli smo priložnost za veliko različnih likov in veliko različnih vrst prevare. Veliko kostumov, lasulj in likov bo dvignilo film in ga naredilo bolj zabavnega tako za gledalce kot za glavni igralki, Anne in Rebel,« pa je povedala scenaristka Schaefferjeva.

»Razlog, da posnameš film, je dober scenarij, Jac pa je napisala odličen in čudovit scenarij. Kar pa ni lahko – če se prilagaja priljubljeno klasiko – in jo je treba narediti svežo in vanjo vnesti popoln preobrat. In odlično ji je uspelo,« pa je povedal režiser Chris Addison in razkril, da je bila scenaristka med snemanjem filma ves čas prisotna in sta si z režiserjem tudi izmenjavala ideje za določene prizore. Schaefferjeva je povedala, da je zelo neobičajno, da je scenarist prisoten na snemanju, še posebej na snemanju komedije, vendar je bila sama tam prav zaradi podpore, sodelovanja in izboljšanja določenih prizorov.

Zanimivosti

Med snemanjem sta obe igralki imeli svoji dvojnici, ki sta ju zamenjali v težjih prizorih.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj