Raziskovalka Dora

Dora and the Lost City of Gold

James Bobin, ZDA / Avstralija, 2019, družinska pustolovščina, s podnapisi, 8+

Po istoimenski TV seriji posneta pustolovščina spremlja najstnico Doro in njene prijatelje, med katerimi je tudi opica po imenu Škorenjc, na pustolovščini po džungli. Najti morajo Dorina starša in rešiti skrivnost izgubljenega mesta zlata. Dora je bila vedno raziskovalka, zato se odlično znajde …

Nepozabna pustolovščina v džungli

Zgodba

Potem ko je Dora (Isabela Moner) večino svojega življenja s starši raziskovala džunglo, je nič ne more pripraviti na najnevarnejšo pustolovščino – srednjo šolo. Ker je bila vedno raziskovalka, se med raziskovanjem hitro znajde in vodi svojo prijateljico opico po imenu Škorenjc, bratranca Diega (Jeff Wahlberg), skrivnostnega prebivalca džungle (Eugenio Derbez) in skupino najstnikov na pravo avanturo, v kateri bo rešila svoja starša (Eva Longoria in Michael Peña) ter raziskovala nemogočo skrivnost o izgubljenem mestu zlata.

O filmu

Družinsko pustolovščino, adaptacijo istoimenske serije TV mreže Nickelodeon, je režiral James Bobin. Poleg glavne raziskovalke Isabele Moner igrajo še Eva Longoria, Eugenio Derbez, Michael Peña, Jeffrey Wahlberg, Temuera Morrison, Danny Trejo in drugi.

»Ko sem odraščala, mi je bila Dora zelo blizu. Obe sva govorili angleško in špansko, ko sem bila majhna, sem imela enako pričesko kot ona, zato so me vsi klicali Dora. Ko so mi poslali scenarij, sem si mislila, to pa moram narediti, saj sem bila ona celo svoje življenje,« je povedala glavna igralka Isabela Moner, ki je upodobila Doro. »Tako kot v drugih odličnih družinskih filmih se bodo starši zabavali tako kot otroci, saj je v filmu veliko humorja in veliko akcije. Ne morem verjeti, kako so vsi igralci nadarjeni,« pa je povedal igralec Eugenio Derbez.

Eva Longoria, ki je zaigrala Dorino mamo, je navdušena, da se je pridružila igralski ekipi in postala del zgodbe o Dorinem življenju. »Dora je bila otrokom po vsem svetu tako velik vzor. Film je zelo zabaven in srčen, komaj čakam, da bodo gledalci poleti lahko v njem uživali,« je povedala.

Režiser James Bobin pa je povedal: »Moja hčerka je odraščala z Doro, tako da jo poznam zelo dobro. Pa je oseba pri šestnajstih letih lahko enaka kot pri šestih? Dora v tem filmu je. In to je njen čar. Skupaj s staršema je odraščala v džungli, nihče ji nikoli ni rekel, da česa ne zmore narediti, ne živi v svetu družbenih medijev in pritiskov vrstnikov, zato ji je vseeno, kaj si ljudje mislijo. In zaradi tega jo imamo radi.«

Zanimivosti

Film so snemali v Avstraliji, pa tudi veliko igralcev je iz Avstralije. Ti so potrebovali lekcije pri ameriškem naglasu.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj