Shang-Chi in legenda o desetih prstanih

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Destin Daniel Cretton, ZDA / Avstralija, 2021, 132 min, znanstvenofantastična akcija

Marvelov Shang Chi (Simu Liu), član Maščevalcev, temelji na liku, ki je nastal v 70-ih s podobo popkulturne senzacije Brucea Leeja. Shang Chi je mojster kung fuja, njegova supermoč pa je sposobnost podvojitve. Tu je še skrivnostna organizacija ... Nominacija za oskarja za posebne učinke.

Marvelov Shang Chi, znani mojster kung fuja, je nastal v 70-ih in temelji na takratni popkulturni senzaciji Bruceu Leeju.

Shang Chi je vrhunski kung fu mojster in hkrati član Maščevalcev, njegova supermoč pa je sposobnost lastne podvojitve. V filmu Shang Chi in legenda o desetih prstanih, ki prihaja iz studiev Marvel, Simu Liu igra Shang Chija, ki se mora soočiti s preteklostjo, za katero je mislil, da jo je pustil za seboj. Nenadoma ga vlečejo v mrežo skrivnostne organizacije Deset prstanov.

V filmu igrajo še Tony Leung kot Wenwu, Awkwafina kot Shang Chijeva prijateljica Katy in Michelle Yeoh kot Jiang Nan, pa tudi Fala Chen, Meng’er Zhang, Florian Munteanu in Ronny Chieng. Režijo filma vodi Destin Daniel Cretton, producenta sta Kevin Feige in Jonathan Schwartz, izvršni producenti pa Louis D’Esposito, Victoria Alonso in Charles Newirth. David Callaham in Destin Daniel Cretton & Andrew Lanham so napisali scenarij za film.

Igrajo

Simu Liu, Awkwafina, Fala Chen

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj