Slavna medvedja zasedba Sicilije

La fameuse invasion des ours en Sicile

Lorenzo Mattotti, Francija / Italija, 2019, 82 min, družinska animirana pustolovščina, 6+, pripovedovanje v slovenščini

Glasbenik in deklica pripovedujeta zgodbo za vse, ki imate radi smeh, solze, legende in dogodivščine. Priznani ilustrator je film posnel po knjižni klasiki iz 60. let 20. stoletja. Izvirna estetika na velikem platnu ponuja izjemen užitek. Čudovita pravljična zgodba, ob kateri ne boste ostali ravnodušni.
Slavna medvedja zasedba Sicilije

Zgodba

Da bi rešil svojega sina, ki so ga ugrabili lovci v sicilijanskih gorah, se Léonce, medvedji kralj, odloči, da bo s pomočjo svojega klana napadel deželo ljudi. Film, ki temelji na knjižni predlogi Dina Buzzatija, govori o večnem boju med ljudmi in drugimi prebivalci kraljestva živali. Čudovita in pravljična zgodba, ob kateri ne boste ostali ravnodušni.

Za tiste, ki imajo radi smeh, solze, legende in dogodivščine, Gedeone, pripovedovalec in glasbenik, princ komedije dell’arte ter njegova pomočnica, deklica Almerina, pripovedujeta zgodbo: Sicilija pred davnimi časi. Kralj medvedov, Léonce, se v reki igra s sinom Toniem. Mladiček naenkrat izgine. Medvedje ga iščejo in zasedejo dolino, kjer živijo ljudje. Ko Léonce končno najde sina, prevzame vodenje človeške dežele. Toda kmalu spozna, da medvedje ne morejo živeti v deželi ljudi.

Priznani ilustrator, avtor stripov in animator Lorenzo Mattotti je film posnel po knjižni klasiki Dina Buzzatija iz šestdesetih let preteklega stoletja. Film sledi grafičnemu slogu knjige, z nadgrajeno izvirno estetiko, ki na velikem platnu ponuja izjemen užitek.

Film je zelo primeren tudi za šolski ogled.
Več informacij o možnostih organiziranja šolskih kinopredstav najdete na tej povezavi.

Teme za pogovor:
pripovedovanje, sodobne in ljudske pravljice, pravljična struktura, sožitje med ljudmi in živalmi, pustolovščina, prijateljstvo, zvestoba

Uporabno pri predmetih:
slovenščina, glasbena umetnost, likovna umetnost, družba, francoščina

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj