Slonček Dumbo

Dumbo

Tim Burton, ZDA, 2019, 111 min, družinska domišljijska pustolovščina, s podnapisi, 8+

Slonjega mladička zasmehujejo zaradi prevelikih ušes. Ko pa odkrijejo, da lahko leti, ga zaposlijo v cirkusu … Studio Disney in vizionar Tim Burton sta ustvarila novo igrano pustolovščino o najbolj znanem slončku na svetu. Igrajo Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green idr.

Disney studio in vizionarski režiser Tim Burton nam prinašata novo veličastno igrano pustolovščino o življenju najbolj znanega slona na svetu. Slonček Dumbo nas bo spomnil na priljubljeno klasiko iz leta 1941, v kateri se raznolikost spoštuje, družinske vrednote cenijo in sanje poletijo visoko v nebo.

Lastnik cirkusa, Max Medici (Danny DeVito) zaposli bivšega zvezdnika, Holta Farriera (Colin Farrell) ter njegove otroke Milly (Nico Parker) in Joeja (Finley Hobbins), da skrbijo za novorojenega slonjega mladička, zasmehovanega zaradi prevelikih ušes, v cirkusu, ki se že tako bori za preživetje. Ko družina odkrije, da lahko Dumbo leti, to cirkus s pridom izkoristi, da si povrne slavo v javnosti in privabi podjetnika V.A. Vandeverea (Michael Keaton). Ta zaposli posebnega debelokožca v svojem največjem zabavljaškem podjetju do sedaj – Deželi sanj. Dumbo se v Deželi sanj povzdigne v višine s šarmantno in spektakularno cirkusantko Colette Marchant (Eva Green), vse dokler Holt ne odkrije, da je pod sijajno površino Dežele sanj ogromno temačnih skrivnosti.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj