Spider-Man: Daleč od doma

Spider-Man: Far From Home

Jon Watts, ZDA, 2019, 129 min, akcijska pustolovščina

Peter Parker se s prijatelji odpravi na izlet v Evropo. Nameravajo si ogledati znamenitosti Benetk, Londona in Pariza. A dogodki se zasučejo drugače, saj se pojavi nevarni Mysterio. Še dobro, da je v Petrovem kovčku tudi Spider-Man preobleka! Igrajo Tom Holland, Jake Gyllenhaal, Zendaya idr.

Po dogodkih z Maščevalci gre Peter Parker s prijatelji na počitnice v Evropo. Toda njihov mirni oddih bo prekinil nevarni Mysterio …

To poletje si je Spider-Man vzel čas za oddih in se je z družbo odpravil na potovanje po Evropi. Čeprav Slovenija ni bila med kraji, ki jih je obiskal, Tom Holland (Spider-Man) misli tudi na svoje slovenske oboževalce in jim je posvetil poseben pozdrav.

Zgodba

Peter Parker se vrača v filmu Spider-Man: Daleč od doma, novem poglavju o znamenitem človeku-pajku. Priljubljeni junak se sklene pridružiti najboljšima prijateljema Nedu in MJ ter preostali klapi na poletnem oddihu po Evropi. Toda njegov načrt, da za nekaj tednov opusti superjunaške dolžnosti, se kmalu izjalovi, ko ga Nick Fury prosi, da mu pomaga preprečiti napad skrivnostnih bitij, ki sejejo kaos po vsej celini.

V filmu Spider-Man: Daleč od doma priljubljeni človek-pajek kot najnovejši član Maščevalcev nadaljuje izjemno Marvelovo sago, kar po veliki izgubi, ki jo je utrpel, ne bo lahko. Peter Parker bi rad to poletje postavil svoje superjunaške dolžnosti na stranski tir in si privoščil zaslužen oddih, da bi se družil s prijatelji, predvsem pa zato, da osvoji prikupno MJ. Toda načrt se zelo kmalu izjalovi, ko mu dopust prekine Nick Fury z novo nalogo, ki pa je ne želi sprejeti. Tony Stark/Iron Man je mrtev, Stotnik Amerika pa je kot večina preostalih Maščevalcev nedosegljiv. Spider-Man se mora sprijazniti in prevzeti odgovornost. Pred njim je zdaj težavna bitka, saj bo moral v povsem novih okoliščinah rešiti svet in zaščiti svoje prijatelje, ob tem pa skleniti tudi nepričakovano novo zavezništvo.

Igrajo

Tom Holland, Zendaya, Samuel L. Jackson, Jake Gyllenhaal, Cobie Smulders, Marisa Tomei, Martin Starr in drugi

V vlogi Petra Parkerja nas bo tudi tokrat očaral Tom Holland, ki mu je lik Spider-Mana resnično pisan na kožo, Nicka Furyja ponovno odigra izjemni Samuel L. Jackson, v vlogo zlobnega Mysteria pa se je spustil Jake Gyllenhaal, ki se je tako pridružil imenitnemu seznamu igralcev v Marvelovem svetu.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj