Večje od nas

Bigger Than Us

Flore Vasseur, Francija, 2021, 96 min, dokumentarni, podnapisi, 14+

Osemnajstletna Melati se s sestro Isabel že od šestega leta bori proti onesnaževanju s plastiko v Indoneziji. A v prizadevanjih za prihodnost sveta ni sama, na prvih bojnih linijah stoji pogumna generacija mladih aktivistov. Melati se odpravi na pot okoli sveta, da bi jih spoznala: Mohammad je pri dvanajstih letih ustanovil šole za sirske begunske otroke v Libanonu, Memory se v Malaviju zavzema za prepoved prisilnih porok deklic, Mary že od osemnajstega leta na grškem otoku Lesbos rešuje življenja migrantov pri prehodu čez morje, Rene je pri enajstih letih v favelah Ria de Janeira ustanovil časopis in se  odtlej bori za svobodo medijev, Xiutezcatl se v ameriškem Koloradu bojuje proti frackingu, Winnie pa se v Ugandi ukvarja z izobraževanjem skupnosti, posebej žensk v trajnostnem kmetijstvu.

Dokumentarni film pokaže aktualne problematike z raznih koncev sveta. Z njimi se pogumno sooča generacija mladih, ki je bila primorana prihodnost aktivno vzeti v svoje roke. Skozi dialoge  mladih aktivistk in aktivistov se v filmu kaže bojevita iskrica upanja za boljšo prihodnost. Film podpira bogata spletna stran s poglobljenimi predstavitvami in gradivi.

Teme za pogovor

mladi in aktivizem, pravica do izobraževanja, ženske pravice, otroške poroke, evropska begunska kriza, svoboda govora in medijev, izkoriščanje narave, boj proti onesnaževanju in podnebnim spremembam, diskriminacija, boj proti lakoti, trajnostni razvoj, ozaveščanje, delovanje v lokalni skupnosti, prihodnost, solidarnost, dokumentarni film

Uporabno pri predmetih

sociologija, biologija, filozofija, geografija, angleščina, film

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj