Zlohotnica: vladarica zla

Maleficent: Mistress of Evil

Joachim Ronning, ZDA, 2019, 118 min, fantazijska pustolovščina

V nadaljevanju Disneyeve uspešnice po pravljici o Trnuljčici iz leta 2014 začenjata rogata vladarica zla (Angelina Jolie) in njena varovanka, princesa Aurora (Elle Fanning), raziskovati kompleksne odnose v družini. Zaradi prihajajoče Aurorine poroke se ti razvijajo v nepričakovane smeri …

Pet let po Disneyjevi uspešnici o temni vili Zlohotnici, svojevrstnem remaku pravljice o Trnuljčici, v kina prihaja njeno nadaljevanje, Zlohotnica: vladarica zla (Maleficent: Mistress of Evil). V glavnih vlogah se spet vračata Angelina Jolie kot Zlohotnica in Elle Fanning kot princesa Aurora. Ekipi igralcev, ki so že nastopili v prvem delu, se je v nadaljevanju pridružila tudi Michelle Pfeiffer – kot kraljica Ingrith, do sedaj neznan lik.

Pustolovščina se v zgodbi nadaljuje nekaj let po prvem delu Zlohotnice iz leta 2014, kjer smo izvedeli, zakaj in kako je hudobna vila škodovala mali princesi Aurori. V nadaljevanju zgodbe bomo priča kompleksnemu odnosu vile z rogovi in princese, ki bo kmalu postala kraljica.

Zgodba

V Disneyjevi Zlohotnici: vladarici zla, nadaljevanju svetovne uspešnice o Trnuljčici iz leta 2014, začenjata Vladarica zla (Angelina Jolie) in njena varovanka Aurora (Elle Fanning) raziskovati kompleksne odnose znotraj družine. Zaradi prihajajoče Aurorine poroke se ti razvijajo v različne smeri in se na svoji poti srečajo z nepričakovanimi zavezniki in novimi mračnimi silami.

Vladarici zla in Aurori so bila leta naklonjena – njun odnos, ki je bil ustvarjen na temelju zlomljenega srca, maščevanja in na koncu ljubezni, je zdaj zacvetel. Kljub temu je sovraštvo med ljudmi in vilami še naprej prisotno. Aurorina bližajoča se poroka s princom Phillipom je razlog za slavje tako v kraljestvu Ulstead kot tudi v sosednjem Moorsu, s katerim se kraljestvo zaradi poroke povezuje. Ko nepričakovano srečanje prinese močnega zaveznika, Vladarica zla in Aurora v Veliki vojni zavzameta nasprotni strani, kar vzbudi dvome vseh vpletenih o njihovi predanosti in o tem, ali bodo sploh sposobni živeti v isti družini.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj