Odlične filme vam ponujamo tudi prek spleta
Novica, 08. 03. 2021
Mestni kino Ptuj omogoča ogled skrbno izbranega filmskega programa tudi prek spleta.

Mestni kino Ptuj je eden izmed dvajsetih kinematografov v Art kino mreži Slovenije (AKMS), ki bomo od 8. marca prek lastne spletne platforme omogočali ogled skrbno izbranega filmskega programa. Spletno platformo smo pripravili v želji, da v času zaprtja kinematografov ohranimo stik s svojimi obiskovalci. K večji dostopnosti do kakovostnih filmov pa bo nova platforma pomembno prispevala tudi v času, ko bo obisk kina spet mogoč. Filme si bo tako prek spleta lahko ogledal vsakdo, ki zaradi katerega koli razloga ne bo mogel v kino.

Pred skoraj enim letom (4. marca 2020) je Art kino mreža Slovenije slavnostno praznovala desetletnico svojega delovanja. Člani združenja smo bili upravičeno ponosni na svoje dosežke in naraščajoče število obiskovalcev, ki je svojo najvišjo rast doseglo prav v letu 2019 s 486.000 gledalci. Devet dni kasneje so se za obiskovalce zaprli vsi kinematografi. Začelo se je leto, v katerem se je celotno avdiovizualno področje znašlo pred vrsto vprašanj in izzivov. V AKMS pa smo se člani še bolj povezali. Debatirali smo in delili razmišljanja s kolegi doma in po svetu, da bi se kar najbolje prilagodili in pripravili na spremenjene pogoje delovanja.

Že v času prvega zaprtja dvoran smo skušali na različne načine ohranjati stik s svojimi občinstvi in uporabljati nove poti posredovanja vsebin. V sodelovanju z distributerji smo del šolskih programov (projekcij, pogovorov, delavnic …) že preselili na splet. Razvoj spletne platforme, ki bi filmske vsebine ponujala iz kino perspektive, je združenje AKMS načrtovalo že pred epidemijo. Posledice koronavirusa in zaprtje kinodvoran pa so člane AKMS le še utrdile v prepričanju, da je storitev, ki omogoča spletni dostop do filmov, pomembna za kinematografe in njihove obiskovalce. Z njeno pomočjo lahko kinematografi, kljub spremenjenim gledalskim navadam v času pandemije, ostanemo prva vez med gledalcem in filmom in ostajamo ponudnik kuriranih programov in spremljevalnih dejavnosti.

V času drugega zaprtja kinodvoran smo zato zasnovali kar se da preprosto in varno spletno platformo za legalen ogled filmov, z enotnim kuriranim programom in cenikom. Programa ne izbira algoritem, ampak kino, ki ga gledalci poznajo in mu zaupajo. Program bomo pripravljali tedensko, z enim dogodkom – predstavitev novega filma – za splošno publiko (vsak četrtek ob 19. uri) in enim dogodkom za mlada občinstva (vsako soboto ob 17. uri). Sledili bodo tudi spremljevalni dogodki in vsebine.

Spletna platforma je kinu komplementarna storitev, ki jo člani AKMS in s tem Mestni kino Ptuj omogoča v tesnem partnerstvu z distributerji oziroma ponudniki vsebin. V času zaprtja kinematografov gledalcem ponuja spletni ogled filmov, ko pa so kini odprti, omogoča dostop do filmskega programa vsem tistim, ki zaradi katerega koli razloga ne morejo ali težje obiščejo kino. Ponudba spletne platforme AKMS se bo zato razvijala in dopolnjevala.

Filmski program bo dostopen prek spletne strani Messtnega kina Ptuj. Ogledati si ga bo mogoče na osebnem računalniku, tablici, pametnem telefonu ali televizorju. S plačilom 6,5 EUR (ali 10 EUR za družinski ogled) bo gledalec dobil 7-dnevni dostop za ogled filma.

Vabljeni! >

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj