Pogovor o(b) filmu

Pogovor o(b) filmu

Za vse, ki o(b) filmih radi debatirajo.

Filme radi gledamo v družbi ljudi, ki so jih ustvarili. Ali jih komentiramo s kakšnim drugim zanimivim človekom, ki se na kaj spozna.

Praviloma enkrat ali dvakrat mesečno ob izbranih filmih gostimo zanimive sogovornike. Včasih so to filmski ustvarjalci ali filmske ekipe, ki nas obiščejo ob premiernih projekcijah, drugič pa strokovnjaki z najrazličnejših področij, ki nam na tak ali drugačen način osvetlijo, razširijo ali obogatijo razmišljanje o tematiki, ki jo naslavlja film, ki si ga ogledamo.

Prihajajoči pogovori o(b) filmih:

Vtisi s preteklih dogodkov

Pogovor o nasilju nad ženskami ob filmu Steakhouse
24. 11. 2022

Pogovor o nasilju nad ženskami ob filmu Steakhouse

Na predvečer mednarodnega dneva boja proti nasilju nad ženskami

O filmu so v sodelovanju s HD Soroptimist klub Ptuj debatirale Nina Koštomaj (Ars Vitae), Irena Toš Koren, Valerija Ilešič Toš in Jelka Ljubec (CSD Spodnje Podravje) ter raziskovalka duhovnosti in pesnica dr. Glorjana Veber.

Pogovor z Miranom Zupaničem o(b) filmu Sarajevo safari
10. 11. 2022

Pogovor z Miranom Zupaničem o(b) filmu Sarajevo safari

V nabito polni dvorani smo si ogledali novi dokumentarni film profesorja režije in tudi nekdanjega dekana AGRFT, Ptujčana Mirana Zupaniča. Pretresljive teme in težke občutke smo predelali skozi dolg pogovor z avtorjem.

Pogovor o(b) filmu Orkester
20. 10. 2022

Pogovor o(b) filmu Orkester

Projekciji filma je sledil pogovor z napovedanima gostoma, režiserjem Matevžem Luzarjem in producentko Petro Vidmar; še en član filmske ekipe pa nas je presenetil med občinstvom. Pogovor je vodil Aljoša Toplak.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj