Pogovor o(b) filmu

Pogovor o(b) filmu

Za vse, ki o(b) filmih radi debatirajo.

Filme radi gledamo v družbi ljudi, ki so jih ustvarili. Ali jih komentiramo s kakšnim drugim zanimivim človekom, ki se na kaj spozna.

Praviloma enkrat ali dvakrat mesečno ob izbranih filmih gostimo zanimive sogovornike. Včasih so to filmski ustvarjalci ali filmske ekipe, ki nas obiščejo ob premiernih projekcijah, drugič pa strokovnjaki z najrazličnejših področij, ki nam na tak ali drugačen način osvetlijo, razširijo ali obogatijo razmišljanje o tematiki, ki jo naslavlja film, ki si ga ogledamo.

Prihajajoči pogovori o(b) filmih:

Vtisi s preteklih dogodkov

Pogovor o(b) filmu Konoplja osvobaja
18. 5. 2023

Pogovor o(b) filmu Konoplja osvobaja

Režiser Miha Čelar, zdaj že stari znanec ptujskega občinstva, nam je prišel predstavit svoj novi s humorjem prežet dokumentarni esej o aktivistih iz Slovenije in od drugod, ki so svoje življenje posvetili legalizaciji konoplje.

Predavanje dr. Mladena Dolarja o(b) filmu Biti ali ne biti
25. 4. 2023

Predavanje dr. Mladena Dolarja o(b) filmu Biti ali ne biti

Zgodovina filma 4

Lucidni filozof dr. Mladen Dolar je močno poglobil naš pogled na Lubitschevo komedijo o nacizmu. Skupaj smo razmišljali o tem, kako se smejati onim drugim in nam samim ter kaj je pravi odgovor na vprašanje biti ali ne biti.

Pogovor o(b) filmu Jezdeca
13. 4. 2023

Pogovor o(b) filmu Jezdeca

O kreativnih premislekih in procesih iz ozadja nastajanja filma Jezdeca in še čem smo se pogovarjal z Andrejem Nagodetom, prejemnikom vesne za najboljšo montažo. Pogovor je moderiral Aljoša Toplak.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj