Pogovor o(b) filmu

Pogovor o(b) filmu

Za vse, ki o(b) filmih radi debatirajo.

Filme radi gledamo v družbi ljudi, ki so jih ustvarili. Ali jih komentiramo s kakšnim drugim zanimivim človekom, ki se na kaj spozna.

Praviloma enkrat ali dvakrat mesečno ob izbranih filmih gostimo zanimive sogovornike. Včasih so to filmski ustvarjalci ali filmske ekipe, ki nas obiščejo ob premiernih projekcijah, drugič pa strokovnjaki z najrazličnejših področij, ki nam na tak ali drugačen način osvetlijo, razširijo ali obogatijo razmišljanje o tematiki, ki jo naslavlja film, ki si ga ogledamo.

Prihajajoči pogovori o(b) filmih:

Vtisi s preteklih dogodkov

Pogovor o(b) filmu Sanremo
13. 10. 2021

Pogovor o(b) filmu Sanremo

2. Pogovor o(b) filmu sezone 2021/2022

Skoraj smo že pozabili, kako debata v živo človeka napolni. Z nami so bili Miroslav Mandić, režiser filma Sanremo, letošnjega slovenskega kandidata za oskarja, igralec Sandi Pavlin in montažer Andrej Nagode.

Kino in galerija: ustvarjalnost Alenke Slavinec
30. 9. 2021

Kino in galerija: ustvarjalnost Alenke Slavinec

V sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Ptuj Ormož smo predstavili umetnico Alenko Slavinec. Po projekciji njenega filma Ljubezen v nas smo se v spremstvu lipicancev sprehodili do Miheličeve galerije, na otvoritev razstave.

Posebna projekcija prejemnika nagrade občinstva LUX
21. 9. 2021

Posebna projekcija prejemnika nagrade občinstva LUX

Panevropska projekcija filma Kolektiv je sočasno potekala v 27 evropskih kinih. Po projekciji je potekal prenos pogovora v živo: režiser Alexander Nanau je odgovoril je tudi na vprašanja obiskovalcev našega kina.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj