Pogovor o(b) filmu

Pogovor o(b) filmu

Za vse, ki o(b) filmih radi debatirajo.

Filme radi gledamo v družbi ljudi, ki so jih ustvarili. Ali jih komentiramo s kakšnim drugim zanimivim človekom, ki se na kaj spozna.

Praviloma enkrat ali dvakrat mesečno ob izbranih filmih gostimo zanimive sogovornike. Včasih so to filmski ustvarjalci ali filmske ekipe, ki nas obiščejo ob premiernih projekcijah, drugič pa strokovnjaki z najrazličnejših področij, ki nam na tak ali drugačen način osvetlijo, razširijo ali obogatijo razmišljanje o tematiki, ki jo naslavlja film, ki si ga ogledamo.

Prihajajoči pogovori o(b) filmih:

Vtisi s preteklih dogodkov

Pogovor o(b) filmu Pero
23. 11. 2023

Pogovor o(b) filmu Pero

Projekciji dokumentarnega filma o življenju, karieri in strahovih Petra Musevskega je sledil pogovor s kliničnim psihologom in psihoterapevtom Edom Gošnjakom, ki ga je moderirala psihologinja Eva Sedlašek.

Kinoskop: Druženje s filmsko ekipo ob filmu Šepet metulja
18. 11. 2023

Kinoskop: Druženje s filmsko ekipo ob filmu Šepet metulja

Z nami so bili igralci Elyes Samba, Mitja Ritlop, Urška Zver in Patricija Pia Piršič, producent Rok Skale, producentka in avtorica knjige ter režiserjeva žena Mateja Zorko Pavšar, asistent režije Matic Holobar ter lučkar Blaž Sluga.

Druženje za dijake in študente ob filmu Lepi fant
17. 11. 2023

Druženje za dijake in študente ob filmu Lepi fant

V sodelovanjem z Lokalno akcijsko skupino za preprečevanje zasvojenosti v MO Ptuj in Centrom za preprečevanje in zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog ZD Ptuj je po filmu stekla debata z bivšim odvisnikom.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj