Pogovor o(b) filmu

Pogovor o(b) filmu

Za vse, ki o(b) filmih radi debatirajo.

Filme radi gledamo v družbi ljudi, ki so jih ustvarili. Ali jih komentiramo s kakšnim drugim zanimivim človekom, ki se na kaj spozna.

Praviloma enkrat ali dvakrat mesečno ob izbranih filmih gostimo zanimive sogovornike. Včasih so to filmski ustvarjalci ali filmske ekipe, ki nas obiščejo ob premiernih projekcijah, drugič pa strokovnjaki z najrazličnejših področij, ki nam na tak ali drugačen način osvetlijo, razširijo ali obogatijo razmišljanje o tematiki, ki jo naslavlja film, ki si ga ogledamo.

Prihajajoči pogovori o(b) filmih:

Vtisi s preteklih dogodkov

Pogovor o(b) filmu Zbudi me
18. 4. 2024

Pogovor o(b) filmu Zbudi me

O njegovem filmu o ksenofobiji, kolektivni izgubi spomina in iskanju novih začetkov, dobitniku petih vesen na Festivalu slovenskega filma, tudi za najboljši celovečerec. smo se pogovarjali z režiserjem Markom Šantićem.

Pogovor o(b) filmu Jama
28. 3. 2024

Pogovor o(b) filmu Jama

Svoj novi film Jama, kombinacijo različnih žanrov in "najbolj utrgan slovenski film leta", nam je prišel predstavit režiser in scenarist, Ptujčan Dejan Babosek. S sabo je pripeljal tudi glavna igralca Darjo Krhin in Marka Plantana.

Viktorinov filmski večer
21. 3. 2024

Viktorinov filmski večer

s filmom Okronana

Društvo izobražencev Viktorina Ptujskega je tokrat pripravilo premiero igrano-dokumentarnega filma o slovenski mistikinji Magdaleni Gornik ter pogovor z ustvarjalci filma, ki ga je moderiral Peter Pribožič.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj