Pogovor o(b) filmu

Pogovor o(b) filmu

Za vse, ki o(b) filmih radi debatirajo.

Filme radi gledamo v družbi ljudi, ki so jih ustvarili. Ali jih komentiramo s kakšnim drugim zanimivim človekom, ki se na kaj spozna.

Praviloma enkrat ali dvakrat mesečno ob izbranih filmih gostimo zanimive sogovornike. Včasih so to filmski ustvarjalci ali filmske ekipe, ki nas obiščejo ob premiernih projekcijah, drugič pa strokovnjaki z najrazličnejših področij, ki nam na tak ali drugačen način osvetlijo, razširijo ali obogatijo razmišljanje o tematiki, ki jo naslavlja film, ki si ga ogledamo.

Prihajajoči pogovori o(b) filmih:

Vtisi s preteklih dogodkov

Predstavitev filmov Aljoše Toplaka
13. 6. 2024

Predstavitev filmov Aljoše Toplaka

Mladi filmski ustvarjalec iz Markovcev nam je predstavil šest kratkih filmov, od igranega skozi dokumentarec in eksperimentalni film do video-poezije, ki reflektirajo usodo umetnika v sodobnem svetu hiperprodukcije.

Drugo srečanje kino kluba
22. 5. 2024

Drugo srečanje kino kluba

Tokrat smo se pogovarjali o presenetljivem zmagovalcu Sundancea iz leta 2004, znanstvenofantastičnem filmu Primer, in zmagovalcu filmskega festivala v Cannesu iz leta 2010, Stric Boonmee se spominja.

V moji koži
21. 5. 2024

V moji koži

V sodelovanju s Kinodvorom in NIJZ

V okviru projekta Film in duševno zdravje je polna dvorana šesto- in sedmošolcev pod vodstvom filmske pedagoginje Petre Gajžler gledala kratke filme ter glasno debatirala o socialnih omrežjih in medvrstniškem nasilju.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj