38. Filmska čajanka
1. 12. 2021

38. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Iskalci tartufov

Ogledali smo si poetično zgodbo o strasti, vezi med človekom in živaljo ter življenju, polnem preprostih užitkov. Po filmu smo prijetno poklepetali, čaj, med in bonbonček pa smo si tokrat, zaradi ukrepov, vzeli za domov.

Kako se zliti z naravo?
27. 11. 2021

Kako se zliti z naravo?

Kinoskop s filmom Divja Slovenija

Jure Novak, velik poznavalec ptic, nam je pokazal kako se loteva slikanja in snemanja ptic in drugih živali, kakšno opremo potrebuje za zlitje z naravnim okolje, kako dolgo je potrebno vztrajati za popolno fotografijo in zabavne trenutke v naravi.

Evropski art kino dan 2021
14. 11. 2021

Evropski art kino dan 2021

Tokrat so veliko platno zavzeli izključno evropski filmi. Dan smo obeležili z ogledom družinske animacije Škratki, biografsko dramo Gospodična Marx in romantično dramo Martin Eden.

Kino in galerija
14. 11. 2021

Kino in galerija

Alenka Slavinec ob izteku njene razstave v Miheličevi galeriji

Poklon umetniku Stojanu Kerblerju in zaključkek razstave Alenke Slavinec v Mihličevi galeriji ob dokumentarnih filmih Svet ni vedel, da je pristal v pesmi in Ljubezen v nas.

Ustvarjalni namigi
13. 11. 2021

Ustvarjalni namigi

Kino vrtiček s filmom Kraljestvo severnega jelenčka

Na zimsko obarvanem Kino vrtičku smo se pogovarajali o dokumentarnih filmih, katere filme si najraje ogledamo, kako si polnimo prosti čas in česa se najbolj veselimo v zimskem času. Snega in kepanja, seveda :)

Predstavitev ptujskih dobrih praks v Sevilji
11. 11. 2021

Predstavitev ptujskih dobrih praks v Sevilji

na dogodku Europa Cinemas Innovation Lab

Organizacija Europa Cinemas nas je povabila, da mednarodni strokovni javnosti v Španiji predstavimo dobre prakse Mestnega kina Ptuj, zlasti nastajanje druge dvoranice in vključevanje lokalne skupnosti v ta projekt.

Slovenski teden filma 2021
8. 11. 2021

Slovenski teden filma 2021

s filmom Nasvidenje v naslednji vojni

Slovenski teden filma smo v Mestnem kinu Ptuj obeležili tudi s projekcijo slovenske filmske klasike, prvič na ogled v digitalizirani in restavrirani različici.

37. Filmska čajanka
3. 11. 2021

37. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Vonj po rožah

Francoska vrtnarska komedija je vsem segla globoko v srce. Po filmu pa smo se ob čaju in francoskem pecivu razveselili še dišečih vrtnic – prav takšne, kot so "nastopale" v filmu, je za vse gledalce pripravila Cvetličarna Roža.

Noč čarovnic 2021
31. 10. 2021

Noč čarovnic 2021

Mini maraton grozljivk

Za izbor filma Usekano, strašno vzdušje v ptujskem kinu, barve groze, sladko razvajanje in filmski uvod so poskrbele dijakinje Gimnazije Ptuj Nika, Manca, Hana, Sanja in Ina, ki redno sodelujejo v programu Mladi kino.

Študijski obisk partnerskega kina
16. 10. 2021

Študijski obisk partnerskega kina

Za nami je študijski obisk festivala ATAFF Szolnoki Filmfesztivál in prvo srečanje v živo z mednarodnimi partnerji v projektu Resonance Cinema. Tri dni festivalskega vzdušja, gledanja filmov, mreženja in skupnega načrtovanja.

Pogovor o(b) filmu Sanremo
13. 10. 2021

Pogovor o(b) filmu Sanremo

2. Pogovor o(b) filmu sezone 2021/2022

Skoraj smo že pozabili, kako debata v živo človeka napolni. Z nami so bili Miroslav Mandić, režiser filma Sanremo, letošnjega slovenskega kandidata za oskarja, igralec Sandi Pavlin in montažer Andrej Nagode.

Mladi kino #programira
13. 10. 2021

Mladi kino #programira

Po skoraj točno enem letu mladi ponovno ustvarjajo program Mestnega kina Ptuj. Tokrat so izbirali film za noč čarovnic: grozljivko, za katero menijo, da bo pritegnila zlasti mlado občinstvo. Si upate priti pogledat, kaj so izbrali?