Mladi kino #3 na Festivalu LGBT filma
18. 12. 2020

Mladi kino #3 na Festivalu LGBT filma

Virtualni obisk 36. Festivala LGBT filma

Spletna debata je najprej tekla o ogledanem festivalskem filmu Med poletjem in jesenjo (Zwischen Sommer und Herbst Daniel Manns, Nemčija, 2018), hitro pa smo zajadrali na teme družbenih odgovornosti in pomembnosti filmskih festivalov.

Pisana in razigrana družba besed
28. 8. 2020

Pisana in razigrana družba besed

Kino vrtiček na Dnevih poezije in vina 2020

Kaj počnejo besede? Kako se lahko igramo s pregovori? Po ogledu animiranih filmov Pripovedke iz živalskega kraljestva se nam je pridružila Eva Premk Bogataj, ki preverja, ali je v knjige zašel kakšen knjižni molj in skrbi, da besede ne padajo na kamne.

Zapojmo si!
26. 7. 2020

Zapojmo si!

Kino vrtiček v okviru Festivala Arsana 2020

Nedeljsko dopoldne smo preživeli z junaki iz zgodbe o slavnem mačku Muriju. Na delavnici z mentorico Ano Delin smo se najprej malo pretegnili, ugotovili kaj je ritem, ogreli glasilke in nato veselo zapeli.

Pokukajmo v svet poezije
23. 8. 2019

Pokukajmo v svet poezije

Kino vrtiček v okviru festivala Dnevi poezije in vina

Skozi čarobni svet filma smo se z najlepšimi sodobnimi slovenskimi animirani filmi za najmlajše prebili v svet poezije. Tam nas je čakal Miroslav Košuta, pesnik z miško na rami. Pogovor je vodila dr. Eva Premk Bogataj.

Postavi sliko za sliko, rimo ob rimo in pridi po filmsko doživetje v kino.
24. 8. 2018

Postavi sliko za sliko, rimo ob rimo in pridi po filmsko doživetje v kino.

Kino vrtiček na Dnevih poezije in vina 2018

Mravljica Tina iz ptujskega kina in njen prijatelj Rima sta združila filmski, likovni in pesniški jezik. Ogledali smo si filme z zadnje Animateke, obiskala nas je finska pesnica Jonanna Venho in skupaj smo sestavili pesmico.

Jaz, animator
27. 5. 2017

Jaz, animator

Kinoskop s filmi presenečenja z mednarodnega festivala animiranega filma Animateka

Zadnji Kinoskop sezone je bil nekaj posebnega, saj smo si ogledali kar 6 kratkih animiranih filmov. Spoznali smo, kaj je to festival, z mentorico Anjo iz Društva Slon pa smo si izdelali tudi vsak svoj slikofrc (flipbook).

Večer animiranega filma
19. 4. 2017

Večer animiranega filma

Pogovor o(b) filmih Animateka po Animateki 2017

Po projekciji najboljših filmov z zadnje Animateke sta se nam pridružila vodja Animateke po Animateki Sanja Čakarun in animator Matej Lavrenčič, ki je sodeloval tudi pri filmu Špele Čadež Nočna ptica.

Filmski dnevi Lux - otvoritev
1. 12. 2016

Filmski dnevi Lux - otvoritev

Evropski parlament filmsko nagrado LUX podeljuje od leta 2007. Na otvoritvi so bili z nami vodja Informacijske pisarne Evropskega parlamenta Klemen Žumer in Tomi Petek, Ptujčan in letošnji ambasador Filmske nagrade Lux. Hvala informacijski pisarni Evropskega parlamenta! 

Pesem v steklenici
27. 8. 2016

Pesem v steklenici

Kino vrtiček s filmom Beli pramen: Pustolovščine malega bobra na Dnevih poezije in vina 2016

Po ogledu filma smo se ob pesmih Daneta Zajca in Saše Vegri spraševali, kaj je prijateljstvo in kaj sreča. Svoje pesmi smo pospravili v poslikane steklenice in jih izpustili v 'reko sreče in prijateljstva'. Pričakala nas je nagrada - palačinke iz Palačinkomata!

Okrogla miza o pomenu alpske literature
25. 8. 2016

Okrogla miza o pomenu alpske literature

Pogovor o(b) filmu Ljudje, knjige in gore

V okviru festivala Dnevi poezije in vina so se nam pridružili generalni sekretar Alpske konvencije Markus Reiterer in pesniki Maurizzio Mattiuzza (Furlanija, Italija), Tibor Hrs Pandur (Slovenija), Maria Seisenbacher (Avstrija). Debato je moderiral Aleš Šteger.

Art Stays Kino
11. 7. 2016

Art Stays Kino

Pogovor z ustvarjalkami in protagonistkami o(b) filmu Kombinat

Po projekciji dokumentarnega filma, ki nam prikaže kako lahko razumemo in čutimo način ženskega upora v določenem času in prostoru, so se nam na pogovoru, ki ga je vodila Sanja Selinšek, pridružile tri predstavnice zbora. Organizator projekcije: KUD Art Stays.

Delavnica optičnih igrač & Animateka
16. 4. 2016

Delavnica optičnih igrač & Animateka

Kino vrtiček s kratkimi filmi Animateke

Ogledali smo si filme, ki spodbujajo h kritičnem razmisleku o vsem, kar nas obdaja in odstirajo pogled v raznolik svet animirane umetnosti. Spoznali smo svet optičnih igrač in se tudi sami preizkusili v animiranem filmu.