58. Filmska čajanka
21. 2. 2024

58. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Bela golobica: Čudežna zgodba

Pred ogledom filma o nacistični okupaciji nas je v protivojno razpoloženje zazibal radgonski raper Leopold I. s svojim komadom Tista zakartana ura, vrhunsko predelavo in nadgradnjo Kreslinove uspešnice.

57. Filmska čajanka
10. 1. 2024

57. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Okus strasti

Tudi v novem letu seveda nadaljujemo z našimi prijetnimi mesečnimi druženji. Tokratni film, hvalnica kulinariki, nam je vzbudil apetit, ki smo ga še pred kosilom za prvo silo potešili s čajem in pecivom. Naslednjič se srečamo po pustu.

56. Filmska čajanka
6. 12. 2023

56. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Potniki noči

Film je v nas zbudil nekaj nostalgije po osemdesetih let prejšnjega stoletja, predvsem pa nas je spomnil, da je lepota v drobnih trenutkih vsakdanjega življenja. Na primer v našem rednem druženju ob filmih in čaju.

55. Filmska čajanka
8. 11. 2023

55. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Moja obilna grška poroka 3

Veliko se nas je zbralo, ki smo se prišli nasmejat ob filmu in podružit ob čaju. Nekateri ljubitelji in ljubiteljice naših mesečnih filmskih druženj so nam tokrat celo spekli in prinesli več vrst domačega peciva, neprecenljivo!

54. Filmska čajanka
11. 10. 2023

54. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Psom in Italijanom vstop prepovedan

Po poletnem premoru smo se ponovno razveselili znanih, pa tudi nekaterih novih obrazov na naši filmski čajanki. Ogledali smo si odličen film, tokrat animiranega, in naredili načrt, da se bomo spet videvali vsak mesec.

53. Filmska čajanka
7. 6. 2023

53. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Blizu

S še enim srčnim filmom smo za to sezono zaključili naša prijetna mesečna druženja ob pecivu in čaju. Čez poletje se bomo tudi mi udeleževali Kina brez stropa, na filmskih čajankah pa se ponovno vidimo jeseni!

Obletnica mature generacije 1967/68
26. 5. 2023

Obletnica mature generacije 1967/68

Nekdanji sošolci so si v kinu prisrčno stisnili roke in skupaj ponovno zapeli Gaudeamus igitur. Spomine so obujali ob čaju in rogljičkih ter ob dveh dokumentarnih filmih o Ptuju, ki sta nastala tistega leta, ko so pisali maturo.

52. Filmska čajanka
3. 5. 2023

52. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Mož z imenom Otto

Tokrat smo si ogledali film, posnet po komični in ganljivi švedski knjižni uspešnici o čemernem vdovcu, ki se spoprijatelji z bistroumno nosečnico. Kot običajno smo potem ob čaju še dolgo tkali naša prijateljstva.

51. Filmska čajanka
5. 4. 2023

51. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Alcarràs

Spet smo videli odličen film in prijetno poklepetali. Povabljeni pa smo bili tudi k sodelovanju pri bralni znački za odrasle v ptujski knjižnici: letos se bo namreč bralo knjige o filmu in knjige, po katerih so bili posneti filmi.

50. Filmska čajanka
1. 3. 2023

50. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Dvojna prevara

Že petdesetič smo se zbrali na Filmski čajanki! Predebatirali smo že pol stotnije odličnih filmov ter ob petdesetih čajih okrepili obstoječe in spletli nove prijateljske vezi. Prijetna in koristna navada za vsako prvo sredo v mesecu!

49. Filmska čajanka
1. 2. 2023

49. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Osem gorà

Ogledali smo si nežno filmsko odo vseživljenjskemu prijateljstvu dveh dečkov oziroma moških. Po dolgih prizorih iz veličastne zasnežene pokrajine italijanskih Alp se nam je vroč čaj še posebej prilegel.

48. Filmska čajanka
4. 1. 2023

48. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Korzet

Tudi v novem letu seveda nadaljujemo z vsakomesečnimi filmskimi čajankami. Tokrat smo si ogledali nestereotipno biografsko dramo o priljubljeni avstrijski cesarici Sisi, ki je bila odlična iztočnica za klepet ob pecivu.