53. Filmska čajanka
7. 6. 2023

53. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Blizu

S še enim srčnim filmom smo za to sezono zaključili naša prijetna mesečna druženja ob pecivu in čaju. Čez poletje se bomo tudi mi udeleževali Kina brez stropa, na filmskih čajankah pa se ponovno vidimo jeseni!

Obletnica mature generacije 1967/68
26. 5. 2023

Obletnica mature generacije 1967/68

Nekdanji sošolci so si v kinu prisrčno stisnili roke in skupaj ponovno zapeli Gaudeamus igitur. Spomine so obujali ob čaju in rogljičkih ter ob dveh dokumentarnih filmih o Ptuju, ki sta nastala tistega leta, ko so pisali maturo.

52. Filmska čajanka
3. 5. 2023

52. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Mož z imenom Otto

Tokrat smo si ogledali film, posnet po komični in ganljivi švedski knjižni uspešnici o čemernem vdovcu, ki se spoprijatelji z bistroumno nosečnico. Kot običajno smo potem ob čaju še dolgo tkali naša prijateljstva.

51. Filmska čajanka
5. 4. 2023

51. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Alcarràs

Spet smo videli odličen film in prijetno poklepetali. Povabljeni pa smo bili tudi k sodelovanju pri bralni znački za odrasle v ptujski knjižnici: letos se bo namreč bralo knjige o filmu in knjige, po katerih so bili posneti filmi.

50. Filmska čajanka
1. 3. 2023

50. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Dvojna prevara

Že petdesetič smo se zbrali na Filmski čajanki! Predebatirali smo že pol stotnije odličnih filmov ter ob petdesetih čajih okrepili obstoječe in spletli nove prijateljske vezi. Prijetna in koristna navada za vsako prvo sredo v mesecu!

49. Filmska čajanka
1. 2. 2023

49. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Osem gorà

Ogledali smo si nežno filmsko odo vseživljenjskemu prijateljstvu dveh dečkov oziroma moških. Po dolgih prizorih iz veličastne zasnežene pokrajine italijanskih Alp se nam je vroč čaj še posebej prilegel.

48. Filmska čajanka
4. 1. 2023

48. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Korzet

Tudi v novem letu seveda nadaljujemo z vsakomesečnimi filmskimi čajankami. Tokrat smo si ogledali nestereotipno biografsko dramo o priljubljeni avstrijski cesarici Sisi, ki je bila odlična iztočnica za klepet ob pecivu.

47. Filmska čajanka
7. 12. 2022

47. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Mala mama

Film Mala mama nam je dal veliko iztočnic za razmislek in pogovor. Na zadnji letošnji filmski čajanki smo si po dobrem filmu zraven čaja in peciva privoščili še omamno dišeči punč ter si v prietni družbi zaželeli lepe praznike.

46. Filmska čajanka
9. 11. 2022

46. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Tam, kjer pojejo raki

V filmu o samotarki v nevarnem močvirnatem predelu Južne Karoline nas je med drugim navdušila čudovita pokrajina. Po čaju in pecivu smo se zato še virtualno sprehodili po tistih krajih in poleteli nad reko. Kakšno doživetje!

45. Filmska čajanka
12. 10. 2022

45. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Plesna terapija

Za nas sta rumbo, jive in čačača zaplesala večkratna državna prvaka v latinskoameriških plesih Nino Djordjević in Ana Gedl. Ob čaju in pecivu smo še dolgo komentirali film in obujali spomine na svoje plesne trenutke.

44. Filmska čajanka
1. 6. 2022

44. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Dej no

Še zadnjič pred poletnim predahom smo čudovito filmsko dopoldne zaključili s čajem in pecivom. Z novo sezono Filmske čajanke bomo pričeli prvo sredo v oktobru – ob 10. uri dopoldne, kot zmeraj. Pridružite se nam tudi vi!

43. Filmska čajanka
4. 5. 2022

43. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Cyrano

Tokrat smo si skupaj ogledali srce parajočo zgodbo o ljubezenskem trikotniku Cyrano, ki nas je navdušila z veliko glasbe. Med druženjem nas je ujela tudi ekipa TV Slovenija, ki snema dokumentarec o ptujskem kinu.