Prvi ptujski drive-in kino
3. 7. 2020

Prvi ptujski drive-in kino

s filmoma Briljantina in Gospodje

K avtentičnemu doživetju prave drive-in filmske romantike so prispevala retro oblačila in frizure, živa glasba rockabilly benda, plesalci swinga, starodobniki, foto kotiček in tematska gostinska ponudba s strežbo na koleščkih.

10. Kino brez stropa
28. 6. 2019

10. Kino brez stropa

Dvorišče ptujskega gradu se je za en teden spremenilo v letni kino, Mestni kino Ptuj pa v prizorišče spremljevalnega dogajanja. Projekt je na 14 filmskih projekcij in 5 spremljevalnih dogodkov privabil 1.956 gledalcev.

Letni kino na Panorami 2019
7. 6. 2019

Letni kino na Panorami 2019

s filmom Bohemian Rhapsody

Javne službe Ptuj, Mestni kino Ptuj in Festival Arsana smo s skupnimi močmi prvič postavili letni kino na Panorami. V čudovitem vzdušju poletnega večera so na prelepem prizorišču odzvanjale uspešnice Queenov.

Hidroponični vrtiček
2. 7. 2018

Hidroponični vrtiček

Kinoskop s filmom Zemlja: Nepozaben dan

Ogledali smo si film Zemlja: Nepozaben dan, se o pogovorili o našem planetu in iz odpadnih plastenk ustvarili hidroponične vrtičke.

Jezero v kozarčku
5. 7. 2017

Jezero v kozarčku

Kino vrtiček s filmom Povedka o jezeru v okviru Kina brez stropa

Po ogledu dokumentarnega filma o Finski, deželi tisočerih jezer, smo v avli kina idelali vsak svoje pisano jezero in to kar v kozarcu (tistem, kjer so velikokrat kisle kumarice). In zakaj bi vsa jezera morala biti modra?

22. Z dojenčkom v kino
4. 7. 2017

22. Z dojenčkom v kino

v okviru Kina brez stropa s filmom Rdeča želva

Tokratni film nam je dal misliti, kaj bi sami storili, če bi se skupaj z otrokom in partnerjem znašli na idiličnem otoku daleč od civilizacije. Potem smo se še malo pogovorili o spanju, plenicah in zobkih, pa je bil dan popoln.

Naredimo si zmaja
3. 7. 2017

Naredimo si zmaja

Kinoskop s filmom Bučko v okviru Kina brez stropa

Po ogledu izjemne animacije z brezčasno, srčno zgodbo, smo tudi mi spletli prijateljstva ob izdelavi pisanih zmajev, ki so na koncu tudi poleteli. Parkirišče pred kiom smo napolnili s smehom in letenjem.

Pisani ježek in nagajiva vrana
1. 7. 2017

Pisani ježek in nagajiva vrana

Kino vrtiček s filmom Ježek in vran na sirovi dirki v okviru Kina brez stropa

Lutkovna animirana dogodivščina nas je spodbudila, da je naša vrana dobila premikajoča krila in naš pisani ježek svoje bodice. Ugotovili smo, da lutke animiramo in da za slikanje ne potrebujemo čopiča.

16. Z dojenčkom v kino
28. 6. 2016

16. Z dojenčkom v kino

v okviru Kina brez stropa s filmom Ovna

Tudi v času Kina brez stropa poskrbimo za novopečene starše. Skupaj z malčki smo si ogledali film Ovna, nežno dramo o bratih, ki združita moči, da bi rešila tisto najpomembnejše.

Mestni Indijanci
8. 8. 2015

Mestni Indijanci

Kino vrtiček s filmom Sreča na vrvici v Kinu s stropom

Navdih smo poiskali pri mulcih, ki se v Sreči na vrvici oblečeni v Indijance podijo po Ljubljani. Prelevili smo se v Indijance s perjanicami, si nadeli bojne barve, izdelali lok in se preizkusili v streljanju v tarčo.

Igrive počitnice
6. 8. 2015

Igrive počitnice

Kino vrtiček s filmom Nikec na počitnicah v Kinu s stropom

Kdo je gnilo jajce, koga bo ukanil gluhi telefon in kdo se bo najbolje skril? Po ogledu Nikčevih počitniških dogodivščin smo si privoščili brezskrbne igrarije - spomnili smo se iger, ki jih vsi poznamo, in izumili še kako novo.

10. Z dojenčkom v kino
4. 8. 2015

10. Z dojenčkom v kino

na Kinu s stropom s filmom Višja sila

Z dojenčkom v kino v okviru Kina s stropom, 4.8.2015 Višja sila (Force Majeure, Ruben Östlund, Švedska / Danska / Norveška / Francija, 2014, 118 min)