Kino vrtiček: Zeleni slon
26. 8. 2023

Kino vrtiček: Zeleni slon

V sklopu festivala Dnevi poezije in vina

Po ogledu kratkih animiranih filmov, ki so jih spomnili na pomen prijaznega odnosa do narave, so se otroci pogovarjali s pesnikom Borutom Gombačem, ki piše tudi pravljice, kratke zgodbe ter radijske in lutkovne igre.

Kino vrtiček v okviru Festivala Arsana 2023
23. 7. 2023

Kino vrtiček v okviru Festivala Arsana 2023

s filmom Lil, lil, krokodil

Velika mačja dogodivščina
10. 6. 2023

Velika mačja dogodivščina

Kino vrtiček s filmom Jaz in moj muc Ru

Po ganljivem filmu o deklici in mucu smo se tokrat udeležili še mačje ustvarjalnice. Pod vodstvom mentorice Petre Filipič smo iz odpadnih materialov izdelali pisane igrače, ki bodo razveselile naše kosmate ljubljenčke.

Navihana brata Malek
27. 5. 2023

Navihana brata Malek

Kino vrtiček s filmom Navihani Bram

Projekt Heritage Cinemas of Europe nam je omogočil ogled dobro desetletje stare otroške filmske klasike. Tako kot v filmu Bram ni mogel sedeti pri miru, tudi mi raje skačemo. In le kdo nas pri tem bolje razume kot brata Malek?

Otroški rojstni dan v kinu
21. 4. 2023

Otroški rojstni dan v kinu

Ali ste vedeli, da lahko v kinu praznujete rojstni dan? Povabite prijatelje ali prijateljčke na ogled filma z rednega sporeda ali pa na zasebni ogled filma po vaši izbiri, da bo cela mala ali velika kinodvorana za nekaj ur samo vaša.

Velikonočno ustvarjanje
8. 4. 2023

Velikonočno ustvarjanje

Kino vrtiček s filmom Zajčja šola: Velika kraja jajc

Z novo mentorico Kino vrtička Mašo Živko smo po ogledu risanke o zajcih in jajcih iz papirnatih lončkov ustvarjali prikupne zajčke dolgouščke. S svojimi izdelki smo bili zelo zadovoljni in se že veselimo novih ustvarjalnih izzivov.

Igranje z lesom in elektriko
11. 3. 2023

Igranje z lesom in elektriko

Kino vrtiček ob filmu Pat in Mat: Mojstra na delu

Čeprav sta Pat in Mat s svojimi improviziranimi rešitvami vedno zadovoljna, je o nekaterih rečeh varneje imeti več znanja. Po ogledu filma so otroci z mentorji Modre delavnice sestavljali lesene elemente in spoznavali elektriko.

Kužki vsepovsod
11. 2. 2023

Kužki vsepovsod

Kino vrtiček s filmom Titina

Po ogledu filma o neustrašni psički Titini sta nas zabavali Doroteja Terbovšek iz društva Eleja in njena štirinožna prijateljica Kala. S sabo sta pripeljali še maškaro kužka ter prinesli plišaste kužke, narisane kužke, balone kužke ...

Optične igrače
14. 1. 2023

Optične igrače

Kino vrtiček s sklopom kratkih filmov Potepanje papirnatega zmaja

Po ogledu šestih kratkih animiranih filmov smo se z mentorico Andrejo Goetz iz Društva Slon igrali z optičnimi igračami s prav hecnimi imeni: zoetrop, tavmatrop, fenakistoskop, praksinoskop, ombro cinema, slikofrc ...

Liki in čarovniški triki
18. 12. 2022

Liki in čarovniški triki

Premiera otroške predstave gledališča Eci Peci

Čarobna predstava je malim gledalcem s ščepcem kreativnosti in modernega pridiha približala ljudske izštevanke in pozabljene otroške igre. S pomočjo zabavnih urokov so se naučili oblike in kaj se zgodi, če mešamo barve.

Otroci sveta
10. 12. 2022

Otroci sveta

Kino vrtičkovo praznično potopisno predavanje za otroke

Svetovni popotnik Zoran Furman je ptujskim otrokom ob pisanih fotografijah pripovedoval, kako živijo njihovi vrstniki na drugih koncih sveta. Mnogi morajo že delati, igrajo pa se s preprostimi, doma izdelanimi igračami.

Plodovi jesenskega gozda
12. 11. 2022

Plodovi jesenskega gozda

Kino vrtiček s filmom Hrastovo srce

Po ogledu dokumentarnega filma o mogočnem hrastu in življenju okrog njega smo veverički pomagali prepoznati želod, žir, pravi in divji kostanj ter razvrstiti liste različnih dreves, ki te jesenske dni krasijo tla naših gozdov.