Pletarska delavnica za otroke
13. 4. 2024

Pletarska delavnica za otroke

Kino vrtiček / Kinoskop s filmom Pastirci

Otroci so z velikim zanimanjem prisluhnili pletarjem Turističnega društva Mitra Hajdina, nato pa še sami zbrano spletli dna za košare in čisto prave košare. Izvedeli so, da je pletarska tradicija velika dragocenost Ptuja in okolice.

Otroška filmska čajanka
9. 3. 2024

Otroška filmska čajanka

Kino vrtiček / Kinoskop s filmom Šola čarobnih živali 2

Otroci na Kino vrtičku in Kinoskopu so rekli: "Tudi mi bi imeli filmsko čajanko!" in nismo videli razloga, da jim ne bi ugodili. Bila je na las podobna tisti za upokojence, le da se je spontano razvila v skrivalnice po kinodvorani.

Pustni Kino vrtiček
10. 2. 2024

Pustni Kino vrtiček

Kino vrtiček s filmom Roza in kamena škratinja

Na februarski Kino vrtiček smo šli v kostumih, saj je risanki sledilo pustno ustvarjanje in rajanje z ekipo animatork bratov Malek. Opazili smo, da so bili mnogi naši kostumi filmski: med nami so bili Pikapolona, Elza, Batman ...

Repki
13. 1. 2024

Repki

Kino vrtičkov in Kinoskopov praznični koncert

S Trkajem in Igorjem Saksido je zarepala polna dvorana otrok. Opevali smo hudo mravljico, drug drugemu pokazali, kako radi se imamo, in obljubili, da se bomo borili za boljši svet: "Glejte, koliko nas je – slej ko prej nam že uspe!"

Veseli december 2023
16. 12. 2023

Veseli december 2023

z Društvom prijatelje mladine Ptuj

Društvo prijateljev mladine Ptuj je v kinu že tradicionalno pripravilo za otroke brezplačen ogled risank in lutkovnih predstav, glavna atrakcija pa sta bila seveda dedek Mraz in teta Zima s spremstvom snežink, škratov in živalic.

Pulover za medvedka
9. 12. 2023

Pulover za medvedka

Kino vrtiček s filmom Medvedkov božični čudež

Božični film o plišastem medvedku nam je ogrel srčke in lička. Da smo lahko dodobra premleli vtise, smo po projekciji z mentorico Saro Planinšek ustvarjali pisane in vzorčaste medvedje zimske puloverje iz papirja.

Živalice za srečo
11. 11. 2023

Živalice za srečo

Kino vrtiček s filmom Sreča na vrvici

Z novo mentorico Kino vrtička Saro Planinšek smo se pogovarjali o Jakobu iz filma ter o naših resničnih in domišljijskih živalskih ljubljenčkih. Iz navadnih kamenčkov smo si izdelali barvite živalice za v žep.

Kdo je super?
14. 10. 2023

Kdo je super?

Kino vrtiček s filmom Preprosto super

Po ogledu filma smo se igrali in pogovarjali s psihologinjo Moniko Ficjan. Spodbudila nas je k razmisleku o tem, ali moramo res imeti nadnaravne supermoči – in o tem, kako so videti superjunaki v resničnem življenju.

Kino vrtiček: Zeleni slon
26. 8. 2023

Kino vrtiček: Zeleni slon

V sklopu festivala Dnevi poezije in vina

Po ogledu kratkih animiranih filmov, ki so jih spomnili na pomen prijaznega odnosa do narave, so se otroci pogovarjali s pesnikom Borutom Gombačem, ki piše tudi pravljice, kratke zgodbe ter radijske in lutkovne igre.

Kino vrtiček v okviru Festivala Arsana 2023
23. 7. 2023

Kino vrtiček v okviru Festivala Arsana 2023

s filmom Lil, lil, krokodil

Velika mačja dogodivščina
10. 6. 2023

Velika mačja dogodivščina

Kino vrtiček s filmom Jaz in moj muc Ru

Po ganljivem filmu o deklici in mucu smo se tokrat udeležili še mačje ustvarjalnice. Pod vodstvom mentorice Petre Filipič smo iz odpadnih materialov izdelali pisane igrače, ki bodo razveselile naše kosmate ljubljenčke.

Navihana brata Malek
27. 5. 2023

Navihana brata Malek

Kino vrtiček s filmom Navihani Bram

Projekt Heritage Cinemas of Europe nam je omogočil ogled dobro desetletje stare otroške filmske klasike. Tako kot v filmu Bram ni mogel sedeti pri miru, tudi mi raje skačemo. In le kdo nas pri tem bolje razume kot brata Malek?