Delavnica animiranega filma
24. 8. 2020

Delavnica animiranega filma

Ideja, zgodba, ustvarjanje likov, gibljive podobe, zvok ... film!

Zadnji teden počitnic smo spoznavali animirani film. V petih dneh so udeleženci pod mentorstvom Hane Repše ustvarili dva kratka filma po priredbah znanih zgodb. Na premieri smo si tako ogledali filma Butalci in covid-19 ter Podtaknjena bolezen. Čestitamo!

Filmi mladih ustvarjalcev
26. 2. 2020

Filmi mladih ustvarjalcev

Pogovor o(b) izbranih filmih z Luksuz festivala

Kratke filme mlajših od 18 let z zadnje edicije Luksuz festivala poceni filma smo predebatirali s selektorica festivala Aliaksandro Ihnatovich, k besedi pa smo povabili tudi mladega filmskega ustvarjalca Jakoba Vogrinca.

Košarkar naj bo 2 v družbi filmske ekipe
5. 10. 2019

Košarkar naj bo 2 v družbi filmske ekipe

Obiskali so nas mladi filmski zvezdniki Klemen Kostrevc (Ranta), Matija Brodnik (Smodlak), Gaja Filač (Metka), Tim in Matjaž (Sokola) ter režiser filma Boris Bezič. Vprašali smo jih lahko vse, kar smo želeli. Vzdušje je bio odlično!

Otroški disko
4. 7. 2019

Otroški disko

Kino vrtiček / Kinoskop v okviru Kina brez stropa s filmom Poletje v školjki 2

Plesalka in koreografinja Simona Hameršak nas je naučila nekaj energičnih plesnih trikov, ki nam znajo priti prav tudi na obmorskih plesiščih. Poletna uspešnica Prisluhni školjki nam bo še dolgo odzvanjala v ušesih!

Prijazni kosmatinci
2. 7. 2019

Prijazni kosmatinci

Kino vrtiček / Kinoskop v okviru Kina brez stropa s filmom Sreča na vrvici

Po filmu so nas obiskali terapevtski kužki iz Zavoda PET s svojimi vodniki. Prijazno so nam dovolili, da smo jih po mili volji božali in čehljali. Zlahka smo si predstavljali, kako močno se je na svojega Jakoba navezal Matic.

Morski spomini
30. 6. 2019

Morski spomini

Kino vrtiček / Kinoskop v okviru Kina brez stropa s filmom Poletje v školjki

Po ogledu po morju dišeče slovenske klasike smo si izdelali s školjkami okrašene okvirje za fotografije. Da ne bi ostali prazni, smo se za vsak primer še fotografirali na morsko obarvanem prizorišču in z morskimi rekviziti.

Hidroponični vrtiček
2. 7. 2018

Hidroponični vrtiček

Kinoskop s filmom Zemlja: Nepozaben dan

Ogledali smo si film Zemlja: Nepozaben dan, se o pogovorili o našem planetu in iz odpadnih plastenk ustvarili hidroponične vrtičke.

Zvok in montaža
19. 5. 2018

Zvok in montaža

Kinoskop s filmom VDV: Veliki dobrodušni velikan

K doživljanju filma veliko pripomore tudi zvok. Posneli smo različne šume, dialoge in z različnimi enostavnimi inštrumenti tudi glasbo. Tako smo zaključili cikel štirih srečanj našega celoletnega filmskega raziskovanja.

Igrani film
17. 3. 2018

Igrani film

Kinoskop s filmom Košarkar naj bo

Dostopnost tehnologije že vsakomur omogoča snemanje. Izdelati pravi igrani film pa ni tako preprosto. Zanj potrebujemo besedilo, igralce, snemalce in še marsikaj. Preizkusili smo se v kratkem dialogu in odnosu pred in za kamero.

Snemamo dokumentarce
20. 1. 2018

Snemamo dokumentarce

Kinoskop s filmom Popotovanje cesarskega pingvina 2

Tokrat je bila v ospredju našega raziskovalnega dela kamera. Dokumentirali smo dogajanje na delavnici ter posneli kratke izjave udeležencev, pa njihova mnenja o filmih na splošno in o našem odnosu do njih.

Origami in animirani film
18. 11. 2017

Origami in animirani film

Kinoskop s filmom Kubo in dve struni

Pod mentorstvom Hane Repše smo se pogovarjali in čudili, kako nastajajo animirani filmi ter se preizkusili v zlaganju in animiranju origami figur. Oživeli so metulji, lisice, labodi, pingvini, pujski in kužki.

Naredimo si zmaja
3. 7. 2017

Naredimo si zmaja

Kinoskop s filmom Bučko v okviru Kina brez stropa

Po ogledu izjemne animacije z brezčasno, srčno zgodbo, smo tudi mi spletli prijateljstva ob izdelavi pisanih zmajev, ki so na koncu tudi poleteli. Parkirišče pred kiom smo napolnili s smehom in letenjem.