Otroci sveta

Dogodek:

sobota, 10. december, 10.00

Kino vrtičkovo praznično potopisno predavanje za otroke
Predaval bo Zoran Furman.
Kino vrtičkovo praznično potopisno predavanje za otroke
Predaval bo Zoran Furman.

Otroci bodo spoznali življenje svojih vrstnikov na drugih koncih sveta, ki se odvija daleč stran od televizije, tablic in telefonov; v deželah kjer se otroci igrajo s preprostimi, doma narejenimi igračami. Predavanje Zorana Furmana traja 45 minut in je primerno za starost 3 leta in več.

Pri nas se decembra vse vrti okoli pričakovanja novih igrač.

Kako pa živijo otroci drugod po svetu?

Svetovni popotnik Zoran Furman je v zadnjih sedemnajstih letih posnel na tisoče in tisoče fotografij in na mnogih izmed njih so otroški obrazi. Otroštvo ni v vseh deželah tako brezskrbno kot življenje večine otrok pri nas. Ko so stari le nekaj let, nekateri že skrbijo za mlajše bratce in sestrice, pomagajo staršem na poljih ali pri prodaji na tržnici, da družina preživi. Kljub temu žarijo od veselja in polnosti življenja.

Zanimive fotografije oddaljenih krajev in ljudi v Aziji, Afriki ter Srednji in Južni Ameriki bodo zdramile domišljijo, radovednost in zvedave oči najmlajših, pa tudi njihovih mamic, atijev, babic in dedkov. Otroci bodo spoznali življenje vrstnikov na drugem koncu sveta, ki se vrti daleč stran od televizije, tablic ali telefonov. V deželah, kjer so otroci pogosto prepuščeni sami sebi in se igrajo s preprostimi, doma narejenimi igračkami.

Ravno pravo sporočilo za vse preveč materialističen veseli december.

Potopisno predavanje traja 45 minut.

Namenjeno je v prvi vrsti otrokom od treh let do konca prve triade osnovne šole, zanimivo pa bo tudi za starejše otroke in odrasle spremljevalce.

Vstopnina: za otroke 4 EUR, za odrasle 5 EUR, za dedke in babice 4 EUR

Otroci sveta
10. 12. 2022

Otroci sveta

Kino vrtičkovo praznično potopisno predavanje za otroke

Svetovni popotnik Zoran Furman je ptujskim otrokom ob pisanih fotografijah pripovedoval, kako živijo njihovi vrstniki na drugih koncih sveta. Mnogi morajo že delati, igrajo pa se s preprostimi, doma izdelanimi igračami.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj