Korenčkov palček

Dogodek:

sobota, 14. december, 14.30

Veseli december
Po ogledu lutkovne predstave nas bosta obiskala dedek Mraz in teta Zima s pisanim spremstvom. Brezplačne vstopnice za otroke, vstopnina za odrasle je 4 EUR.
Veseli december
Po ogledu lutkovne predstave nas bosta obiskala dedek Mraz in teta Zima s pisanim spremstvom. Brezplačne vstopnice za otroke, vstopnina za odrasle je 4 EUR.

Predstavo si lahko v Mestnem kinu Ptuj ogledate:
- v soboto, 14. decembra 2019, ob 14.30 (spletni nakup vstopnic >)
- v soboto, 14. decembra 2019, ob 16.30 (spletni nakup vstopnic >)

Predstava traja 45 minut in je primerna za otroke, stare 3 leta ali več.

Ekipa

Gostuje: Mini teater iz Ljubljane
Avtorica literarne predloge: Svetlana Makarovič
Režija: Robert Waltl
Lutke in scena: Robert Smolik
Glasba, igra in animacija: Jose
Svetovalec za animacijo: Brane Vižintin
Oblikovanje luči: Toni Soprano in Miha Horvat
Tehnično vodstvo: Matej Primec

O predstavi

Predstava pripoveduje o Korenčkovem palčku, ki s prijateljico Sapramiško živi na korenčkovi gredi.

Korenček (tako ga Svetlana nadalje v zgodbi imenuje) jo po sporu s Sapramiško sam pogumno mahne v neznani svet. Na poti sreča sončnice, kačo Jarmilo, kukavca, palčka Praprotnika in njegovo prijateljico Črnomiško in še veliko drugih bitij. Korenček se je imel odlično, a ob koncu dneva je kljub vsemu pogrešal svojo miško − in ona njega.

Korenčkov palček predstavlja sodobnega otroka in skozi celotno zgodbo kaže vse njegove lastnosti. Sapramiška, kača Jarmila, kukavica in ostala bitja predstavljalo odrasle ljudi, ki imajo le stransko vlogo.

Korenček pokaže svoji trmo in jezo in se sam junaško odpravi v širni svet, potem ko se s Sapramiško spreta. Kmalu podleže svoji naivnosti, saj je prepričan, da mu sončnice kažejo pravo smer. Korenček kaže tudi navidezno junaškost (kot otroci), ko kukavici prepričljivo zatrdi, da se ga ni ustrašil, kljub temu da ga je očitno zelo strah. Tipični otroški strah se še bolj pokaže, ko se Korenček ustraši kače Jarmile in ko zvečer ne najde poti domov. Kljub temu da Korenček skozi celotno zgodbo z otroško igrivostjo tava po svetu, vseskozi hrepeni po vrnitvi domov, k svoji Sapramiški.

Predstavo je režiral Robert Waltl, likovno podobo in lutke je pripravil dolgoletni sodelavec Mini teatra, češki lutkar in scenograf Robert Smolik, za glasbo in igro pa je zadolžen Jose. Privlačna in vesela lutkovna predstava, uspešnica Mini teatra za najmlajše obiskovalce.

Organizator

Organizator tradicionalnih dogodkov z dedkom Mrazom in teto Zimo pod imenom Veseli december je Društvo prijateljev mladine Ptuj v sodelovanju z Mestnim kinom Ptuj.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj