Mladinska filmska delavnica z Luksuz produkcijo 2023

Dogodek:

sobota, 11. november, 10.00v AV studiu Gimnazije Ptuj

Film od blizu
Udeležba je brezplačna. Obvezne prijave. V sodelovanju z Gimnazijo Ptuj.
Film od blizu
Udeležba je brezplačna. Obvezne prijave. V sodelovanju z Gimnazijo Ptuj.

Delavnica je namenjena mladim od 14. do 18. leta, ki se želijo ukvarjati s filmsko oz. video produkcijo. Naučili se bomo osnov filmskega jezika, uporabe video kamere in računalniške montaže.

Ustvarili bomo 6 kratkih filmov, ki bodo predvajani na velikem platnu ptujskega kina, pa tudi v partneskih kinih v hrvaški Koprivnici, srbski Subotici in madžarskem Szegedu.

Delavnice Luksuz produkcije potekajo predvsem v obliki praktičnega dela pod mentorstvom mednarodne ekipe filmskih ustvarjalcev in ustvarjalk. Udeleženci in udeleženke se bodo razdelili v manjše skupine, v katerih bodo na osnovi svojih idej posneli kratke filme. Dobili bodo priložnost, da se preizkusijo kot scenaristi, režiserji, snemalci slike, snemalci zvoka, kostumografi, igralci, montažerji …

Prvo srečanje bo potekalo v petek, 20. 10., od 15.00 do 18.00, drugo srečanje pa v soboto, 21. 10., od 10.00 do 18.00 (z vmesno pavzo za kosilo). Glede morebitnih še nadaljnjih potrebnih terminov se bodo nato kar na delavnici dogovorili udeleženci med sabo.

Okvirna vsebina delavnice:

  • Filmski jezik, zvrsti, stili in žanri
  • Nastopanje pred kamero (filmska igra)
  • “Storytelling” (pisanje zgodbe, scenarija)
  • “Storyboard” (grafična organizacija sekvenc filma)
  • Spoznavanje kamere, kadrov, planov, kotov kamere, gibanja, kompozicije, osvetlitve
  • Snemanje zvoka
  • Vaje iz snemanja prizorov
  • Snemanje in montaža posnetega filma

Udeležba na delavnici je brezplačna, ker pa je število mest omejeno, so potrebne prijave. Prijave sprejemamo do srede, 18. oktobra, na nina.milosic@cid.si.

V sodelovanju z Gimnazijo Ptuj.

Udeleženci soglašajo, da bodo nastali filmi in fotografije z delavnice objavljeni na spletnih kanalih Mestnega kina Ptuj ter prikazani na velikem platnu v vseh štirih partnerskih kinematografih projekta.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj