Pogovor o pesniški zbirki Zdenka Kodriča Slovenski Faust. Sinoči

Dogodek:

ponedeljek, 3. oktober, 19.00Mala dvorana

Literarni večer
V mali dvorani. Vstopnine ni.
Literarni večer
V mali dvorani. Vstopnine ni.

Založba Litera in Mestni kino Ptuj vabita na pogovor s pesnikom Zdenkom Kodričem. Pogovor bo vodil urednik pesniške zbirke Aljaž Krivec. Pesmi bo bral gledališki igralec Vojko Belšak.

Zdenko Kodrič je pisatelj in upokojeni novinar. Napisal je deset romanov, tri pesniške zbirke, knjigo kratkih zgodb, scenarije za dokumentarne filme, uprizorili so mu štiri gledališke igre in muzikal, predvajali več radijskih iger. Je štirikratni kresnikov nominiranec za najboljši slovenski roman, za gledališko igro Vlak čez jezero je osvojil Grumovo nagrado, z radijsko igro pa vabljen na grand prix v Italiji in Nemčiji. Zbirko Slovenski Faust. Sinoči je založila Litera. 
 
Aljaž Krivec je komparativist, literarni kritik, pisatelj, moderator, urednik in Stritarjev nagrajenec. Kot kritik in novinar objavlja v reviji Literatura, časopisu Delo, na radiu Ars in drugje. V preteklosti je kot sourednik sodeloval pri spletni Literaturi ter portalu Trubarjeve hiše literature, trenutno pa dela kot sourednik spletnega portala Arslitera, spletnega medija Animot in sourednik založbe Litera, pri kateri je v letu 2020 izdal svoj romaneskni prvenec Sedmo nadstropje.
 
Vir naslovne fotografije: Štajerski tednik
Pogovor o pesniški zbirki Zdenka Kodriča Slovenski Faust. Sinoči
3. 10. 2022

Pogovor o pesniški zbirki Zdenka Kodriča Slovenski Faust. Sinoči

V nabito polni mali dvorani smo gostili novinarja, pisatelja, dramatika in pesnika Zdenka Kodriča. Pogovor je vodil urednik pesniške zbirke pri Založbi Litera Aljaž Krivec. Pesmi je bral gledališki igralec Vojko Belšak.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj