Soustvarjam Evropo: Vključevanje mladih in skrb za filmsko kulturno dediščino

Dogodek:

četrtek, 26. maj, 11.00

Nacionalni teden prostovoljstva
Predstavitev prostovoljske akcije
Nacionalni teden prostovoljstva
Predstavitev prostovoljske akcije

V okviru Evropskega leta mladih vabimo na dogodek, na katerem bomo predstavili programe Erasmus+ in ESE ter spoznavali filmske plakate kot del kulturne dediščine.

Letošnje leto je evropsko leto mladih! Evropska unija je leto 2022 posvetila mladim in jih izpostavila kot pomembne nosilce sprememb za boljšo prihodnost – za bolj zeleno, bolj vključujočo in digitalno Evropo. V evropskem letu mladih si v celotni EU prizadevamo, da mladi dobijo glavno besedo, prostor za ustvarjanje, pridobijo novo znanje, spoznavajo Evropo in da se njihovi glasovi upoštevajo. Bodite del dogajanja po Evropi in Sloveniji!
 
V letošnjem evropskem letu mladih bi vas želeli povabiti na dogodek z naslovom Filmski plakat kot del filmske kulturne dediščine, ki ga pripravljamo za mlade, predvsem za dijake, pod okriljem Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji in ob sodelovanju Mladinske Mreže MaMa.
 
Dogodek smo zasnovali kot najavo projekta pregleda in ureditve zbirke plakatov iz zgodovine filmskih projekcij v Mestnem kinu Ptuj z namenom katalogiziranja in digitalizacije filmskih plakatov kot dela kulturne dediščine.
 
Hkrati na dogodku želimo predstaviti primere dobre prakse programa Erasmus+ in Evropske solidarnostne enote (krajše ESE).
 
Na dogodku bodo prisotni predstavniki Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, ki bodo nagovorili zbrane in predstavili pomen evropskega leta mladih ter predstavili aktualne evropske politike varovanja kulturne dediščine. Evropska komisija je leto 2022 posvetila mladim in jih izpostavila kot pomembne nosilce sprememb in bistvene za izgradnjo miroljubnih in demokratičnih družb.
 
Sledil bo pogovor z vodjo programa Mestnega kina Ptuj Nino Milošič na temo filmskih plakatov.
 
Vljudno vabljeni!

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj