Štirje letni časi

Dogodek:

nedelja, 17. december, 17.00

Veseli december DPM Ptuj
Lutkovni predstavi bo sledil obisk dedka Mraza in tete Zime s spremstvom. V sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Ptuj. Otroci imajo prost vstop, vstopnina za odrasle je 5 EUR.
Veseli december DPM Ptuj
Lutkovni predstavi bo sledil obisk dedka Mraza in tete Zime s spremstvom. V sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Ptuj. Otroci imajo prost vstop, vstopnina za odrasle je 5 EUR.

Predstava lutkovnega gledališča Fru-fru črpa navdih iz slikanice hrvaške avtorice Pike Vončina. Gre za kolaž štirih samostojnih zgodb, ki imajo skupno rdečo nit – vsaka simbolno predstavlja en letni čas. Vse govorijo o temah, ki so blizu otrokom: o odraščanju, otroštvu, prijateljstvu in starševstvu.

Lutkovna predstava treja 30 minut in je primerna za otroke, stare 3 leta ali več.

Zgodba

Na enem koncu sveta, v Afriki, živi Miroslav, prijazen in dobrodušen lev, ki je strašno ponosen na svojo grivo. Toda ta griva je nekaj posebnega. Raste in raste in sploh ne neha rasti, dokler se nekega dne ne spusti do tal. “Ostriči se bo treba,” pravi mama. Ampak Miroslav noče k frizerju … Na drugem koncu sveta, na Antarktiki, pa živi pingvin Frederik, ki si močno želi poleteti do zvezd, se jih dotaknit, zagugat ali celo ugriznit … V Afriki živi tudi slon Gašper, ki najrajši plete šale. Toda v vroči savani šalov nihče ne potrebuje. Toda štorklja, ki vsako leto leti s severa na jug, v daljni Evropi pozna družino, ki bi jim topla oblačila prišla zelo prav. V rastlinjaku pa prebiva gosenica Emerik, ki je nekega dne postal zelo lačen. Jedel je in jedel, dokler se ni tako najedel, da se ni mogel več premakniti. In začutil je, da se bo nekaj spremenilo …

Ustvarjalci

Likovna podoba in besedilo: Pika Vončina
Režija in idejna zasnova: Irena Rajh
Dramaturgija: Anže Virant
Glasba: Nino de Gleria
Poslikava scenografije in izdelava lutk: Marina Hrovatin
Izdelava scenografije: Gorazd Rajh
Kostumografija in izdelava lutk: Iztok Hrga
Igra in animacija: Vanja Iva Kretič / Ana Špik Jakin
Produkcija:  Hiša otrok in umetnosti in Lutkovno gledališče Fru-fru

 

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj