100 reči

100 Dinge

Florian David Fitz, Nemčija, 2018, 111 min, komedija

Prijatelja v startupu razvijata novo aplikacijo. Toni obožuje svoj aparat za kavo. Paul svoj pametni telefon. Toni ne more brez svojih tablet za rast las. Paul pa ne brez Amazona in Siri. Nekega dne stavita, kdo bo lahko dlje zdržal brez vseh stvari ... Koliko zares potrebujemo vso kramo, ki jo imamo?

Najboljša prijatelja imata svoj startup in razvijata novo aplikacijo. Toni obožuje svoj aparat za kavo. Paul obožuje svoj pametni telefon. Toni ne more nič brez svojih tablet za rast las. Paul ne more funkcionirati brez Amazona, Siri in svojih svetih superg. Ne moreta preživeti drug brez drugega, ampak vseeno vsak dan tekmujeta, kdo je večji frajer.

Vse se spremeni, ko se znajdeta v svojih stanovanjih, čisto brez vseh stvari, ter gola do kože. Takrat se začne prvi od 100 dni stave, ki sta jo sprejela – odreči se morata vsem rečem in vsak dan dobita nazaj samo eno. Koliko zares potrebujemo vse te stvari, ki jih posedujemo, in kaj smo brez njih? Naenkrat vsakodnevno življenje postane izjemno komplicirano, čeprav bi bilo zelo enostavno za oba, če le ne bi imela tako goreče želje po zmagi.

Igrajo: Florian David Fitz, Matthias Schweighöfer, Miriam Stein, Hannelore Elsner idr.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj