Babilon

Babylon

Damien Chazelle, ZDA, 2022, 188 min, drama

Nova drama režiserja in scenarista Damiena Chazella (Dežela La la, Ritem norosti) je prava paša za oči in ušesa. Razkošna zgodba o prevelikih ambicijah sledi vzponu in padcu številnih likov v obdobju nebrzdane dekadence in razuzdanosti v zgodnjem Hollywoodu. Igrajo Brad Pitt, Margot Robbie idr.
Večje sanje, večja cena!
 
V kinu se bomo vrnili v dvajseta leta prejšnjega stoletja v Hollywood v epskem filmu Babilon. Na režiserski stolček je sedel Damien Chazelle (dobitnik oskarja za režijo filma Dežela La la), ki je za film napisal tudi scenarij.
 
Zgodba je postavljena v Hollywood, v dobo jazza v dvajseta leta 20. stoletja, med prehodom iz nemih v zvočne filme, vključuje pa odlično igralsko zasedbo – v glavnih vlogah zaigrajo Brad Pitt, Margot Robbie, Diego Calva, Jean Smart, Jovan Adepo, Li Jun Li, Tobey Maguire in Olivia Wilde.
 
V drami bomo lahko slišali izvirno skladbo »Voodoo Mama« z oskarjem nagrajenega skladatelja Justina Hurwitza.
 
Zgodba
 
»Večje so sanje, težji je boj.«
 
Režiser in scenarist Damien Chazelle postavlja dramo Babilon v Los Angeles v dvajseta leta prejšnjega stoletja. Zgodba o prevelikih ambicijah in nezaslišanem presežku sledi vzponu in padcu številnih likov v obdobju nebrzdane dekadence in razuzdanosti v zgodnjem Hollywoodu.
 
Iz prve roke
 
»Babilon predstavlja skupino ljudi, ki se znajdejo v zgodnjem Hollywoodu v času skrajne pokvarjenosti in razuzdanosti,« pričenja svojo kratko predstavitev filma režiser Damien Chazelle, skupaj z glavnimi igralci – Robbie Margot, Brad Pitt, Diego Calva, Li Jun Li, Tobey Maguire, Jovan Adepo in Jean Smart.
 
Kaj je Babilon in kdo so glavni liki
 
 
Odzivi občinsta po ogledu Babilona
 
 
Igrajo
 
Brad Pitt, Margot Robbie, Diego Calva, Jean Smart, Jovan Adepo, Li Jun Li, P.J. Byrne, Lukas Haas, Olivia Hamilton, Tobey Maguire, Max Minghella, Rory Scovel, Katherine Waterston, Flea, Jeff Garlin, Eric Roberts, Ethan Suplee, Samara Weaving, Olivia Wilde

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj