Projekcije filma:

petek, 19. april, 21.00

sobota, 20. april, 21.00

nedelja, 21. april, 21.00

Back to Black

Back to Black

Sam Taylor-Johnson, ZDA / VB / Francija, 2024, 122 min, biografska glasbena drama

Izjemna zgodba o vzponu pevke Amy Winehouse do slave in nastajanju njenega prelomnega albuma Back to Black je predstavljena iz njene perspektive in navdihnjena z njenimi globokimi besedili. Film o izjemni ženski in burnem razmerju, ki je navdihnilo enega najbolj legendarnih albumov vseh časov.

Potopili se bomo v življenje in glasbo ene vidnejših pevk tega stoletja – angleške pevke Amy Winehouse v biografski glasbeni drami Back to Black.

Film, ki ga je režirala Sam Taylor-Johnson, opisuje življenje in glasbo Amy Winehouse skozi potovanje od adolescence do odraslosti in ustvarjanje enega najbolj prodajanih albumov našega časa.

Slavno pevko je upodobila Marisa Abela, v filmu pa igrajo še Jack O’Connell, Lesley Manville, Eddie Marsan in drugi.

Zgodba

Izjemna zgodba o vzponu Amy Winehouse do slave in nastajanju njenega prelomnega albuma Back to Black. Zgodba je predstavljena iz Amyjine perspektive in navdihnjena z njenimi globokimi osebnimi besedili. Film spremlja izjemno žensko in burno razmerje v središču enega najbolj legendarnih albumov vseh časov.

Amyjina zgodba skozi njene oči, besedila in glasbo

Režiserka filma Sam Taylor-Johnson je o idejah in nastanku biografske glasbene drame povedala naslednje: »Želela sem posneti film iz Amyjine perspektive, skozi njene oči. Le v njenih besedilih in glasbi je bila njena resnica. Odločila sem se, da njeno zgodbo povem skozi njene lastne besede, s pesmimi, ki jih je napisala in v katerih je izlila svojo dušo. Opevala je svoje ljubezen, bolečino in razočaranje, vse prežeto z globokimi čustvi in pogosto divje ostrim humorjem. Album Back To Black, za katerega je pevka prejela pet grammyjev in so ga prodali v več kot 16 milijonov izvodih, je okvir za moj film. Amyin srčni utrip, glasnejši z vsako zadano bolečino, vsaka pesem je predani izliv njene ljubezenske zgodbe med njo in Blakeom. To je ljubezenska zgodba, kot tudi ljubezensko pismo njej in je povedana z njenim glasom, njenimi besedami in njeno perspektivo. Vidi le dobro, saj je ljubezen slepa.«

Igrajo

Marisa Abela, Jack O’Connell, Lesley Manville, Eddie Marsan

 

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj