Bitka za Midway

Midway

Roland Emmerich, Kitajska / ZDA, 2019, 138 min, zgodovinska vojna akcijska drama

Epski spektakel o preobratu na pacifiški fronti v 2. svetovni vojni. V bitki med mornaricama Japonske in ZDA, ki se je odvijala med 4. in 7. junijem 1942 blizu tihomorskega atola Midway, so ključno vlogo odigrali letala in letalonosilke. Film režiserja Dneva neodvisnosti z bogato igralsko zasedbo.

Trenutek, ki je spremenil tok vojne

Epski spektakel o bitki za Midway, glavnem preobratu na pacifiški fronti v 2. svetovni vojni, z bogato igralsko zasedbo in režiserjem Dneva neodvisnosti.

Zgodba

Bitka za Midway je bila pomorska bitka v drugi svetovni med mornaricama Japonske in ZDA ter velja za odločilno bitko vojne na Pacifiku v smislu zaustavitve japonskega prodiranja, ki se je začelo z napadom na Pearl Harbor šest mesecev prej. Odvijala se je med 4. in 7. junijem 1942. Pred začetkom bitke so imeli Američani pomembne obveščevalen podatke, da so lažje in bolj pretehtano razporedili svoje ladje. Bitka, v kateri so ključno vlogo odigrala letala in letalonosilke, je potekala v bližini tihomorskega atola Midway, katerega so želeli Japonci zasesti in ga v nadaljevanju vojne uporabiti kot odskočno desko za zavzetje Havajev. Sledila je bitka, v kateri so Američani izgubili eno letalonosilko, Japonci pa štiri. S tem je bila usoda japonske flote zapečatena. Midway je bil rešen japonske invazije. Spektakel z nikoli videnimi akcijskimi prizori odlikuje odlična igralska zasedbo.

Igralska zasedba

Luke Evans, Woody Harrelson, Mandy Moore, Patrick Wilson, Ed Skrein, Patrick Wilson, Nick Jonas, Aaron Eckhart, Dennis Quaid, Tadanobu Asano, Keean Johnson, Luke Kleintank, Jun Kunimura in Etsushi Toyokawa.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj