Bunkica

Dumplin'

Anne Fletcher, ZDA, 2018, 110 min, komedija

»Okrogla« najstnica (Danielle Macdonald) živi v vitki senci svoje mame (Jennifer Aniston), lepotne kraljice, ki svojo hčer nepremišljeno kliče Bunkica. Rosie je goreče zaposlena z lepotnimi tekmovanji, zato se Willowdean odloči v znak protesta enega izmed njih udeležiti … Po knjižni uspešnici.

Ugotovi, kdo si, in počni to namenoma.

Protest v visokih petah.

Vsebina

»Okrogla« najstnica Willowdean (Danielle Macdonald) živi v vitki senci svoje matere Rosie (Jennifer Aniston), nekdanje lepotne kraljice, ki svojo hčer nepremišljeno kliče po vzdevku Bunkica. Rosie je goreče zaposlena z okrajnimi lepotnimi tekmovanji in ji za Willowdean ostaja bore malo časa, predvsem pa razumevanja. Slednja se, naveličana životarjenja v ozadju, z najboljšo prijateljico Ellen (Odeya Rush) v znak protesta odloči tekmovanja udeležiti. Ko pa njeno dejanje opogumi tudi prav tako zajetno Millie (Maddie Baillio), ki je od nekdaj sanjala, da bo nekoč lepotna kraljica, je Willowdean obupana. Nikoli ni nameravala postati navdih drugim.

Vseeno pa dekleta skupaj z upornico Hannah (Bex Taylor-Klaus), ki se ne strinja s tem, kako lepotna tekmovanja obravnavajo dekleta zgolj kot objekt, stkejo tesno prijateljstvo in spoznajo, da je biti lepotna kraljica veliko več, kot so si kdaj predstavljale.

Filmska zgodba temelji na romanu Julie Murphy.

Jennifer Aniston (Rosie)

Igralka grškega rodu se je kmalu po rojstvu (njen boter je bil pokojni Telly Savalas) z očetom, ki je dobil vlogo v žajfnici Love of Life, preselila v New York, kjer se je pri enajstih vpisala v igralsko šolo in izkazala tudi strast do slikanja – ena od njenih stvaritev je pri njenih enajstih visela v muzeju Metropolitan v New Yorku. Nastopila je v več postavitvah izven Broadwaya, leta 1989 dobila prvo vlogo v TV seriji Molloy in nato igrala v serijah The Edge, Ferris Bueller, Herman’s Head, Quantum Leap in Burke’s Law. Zaslovela je v humoristični nanizanki Prijatelji, ki je trajala deset sezon; za vlogo Rachel Green je dobila emmyja, zlati globus, štiri nagrade po izboru gledalce dodatnih 5 nominacij za emmyja, dve za zlati globus,…

Festivali/nagrade

Nominacija za zlati globus 2019 (najboljša pesem)

Igralska zasedba

Jenifer Aniston, Danielle Macdonald, Odeya Rush, Maddie Baillio, Bex Taylor-klaus

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj