Čudežni park

Wonder Park

Španija / ZDA, 2019, 85 min, animirana domišljijska pustolovščina, sinhronizirano

Deklica June, ki ima bujno domišljijo, nekega dne odkrije čudovit zabaviščni park, ki je skrit globoko v gozdu. V njem je polno zabavnih vrtiljakov in vratolomnih prog. Edina pomanjkljivost pa je, da je park v popolnem neredu. June zaviha rokave in se s pomočjo prijateljic živali loti popravil …

Ustvariš lahko vse, kar si zamisliš.

V čudežnem parku lahko domišljija pobegne po svoje.

Filmski studio Paramount Animation in produkcijska družba Nickleodeon Movies predstavljata domišljijsko pustolovščino, v kateri bo dekle s pomočjo živali skušalo v neurejeni zabaviščni park znova vnesti nekaj čarobnosti.

V originalni različici je dekletu glas posodila mlada igralka Brianna Denski, ostalim likom pa bolj slavni Jennifer Garner, Matthew Broderick, Mila Kunis, Kenan Thompson in drugi. V slovenski različici so glasove posodili Tjaša Železnik, Goran Hrvaćanin, Mario Ćulibrk in drugi.

O likih

JUNE je dekle, ki si je v svoji domišljiji skupaj z mamo ustvarila Čudežni park. Ustvarila je tudi vse živali, ki ta park upravljajo. Je izjemno inovativna, rada ustvarja, je pustolovska in se ničesar ne boji. Včasih se v njej pojavijo dvomi, ki pa se hitro razblinijo. Pred njo bo velika preizkušnja…

BOOMER je medved, modre barve, včasih malce preveč prestrašen, sicer pa vesel in poln optimizma. Ima precejšnje težave s spancem, saj ga lahko v vsakem trenutku zmanjka, še posebej, če je pod stresom. Zelo se boji višine, pa tudi ptic. Želi si, da vsak postane, kar si želi, pogosto pa izreče stavek: »Danes bo v Čudežnem parku čudovit dan!«

STEVE je ježevec, njegova slabost je, da ima neprijeten občutek eksistenčnega strahu. Ker je zaljubljen v Greto, si želi, da bi ga nekega dne tudi ona ljubila. Boji se vsakega namernega neupoštevanja uradnega varnostnega postopka, ki velja v parku, saj je tam namreč vodja varnosti. Varnost mu je na prvem mestu, v parku pa mu edino nevarnost predstavljajo šimpanzombiji. Čudežni park je po njegovem mnenju poln čiste zabave in radosti, obiskovalce pa opozarja, naj bodo vseeno zelo previdni, še posebej, če njega ni v bližini.

GRETA je prašič, ljubeča in materinska, želi varnost za svojo družino. Zelo pogosto sopiha in se boji apokalipse šimpanzombijev. Pravi, da je s svojimi prijatelji čudež v Čudežnem parku, njeni prijatelji pa so njena družina. Čudežni park je po njenih besedah park, kjer se uresničijo vse sanje.

GUS in COOPER sta bobra, brata dvojčka, po naravi sarkastična in veseljaka, ki se nenehno prepirata, rada imata lepe stvari. V Čudežnem parku ves čas žurata in se veselita. Njun najboljši prijatelj je medved Boomer, obožujeta pa njegove slaščice. Vrtoglavih voženj v parku se ne bojita, nasprotno – naravnost uživata! Rada delata načrte, kako rešiti ljudi v težavah, še posebej pa, kako jih rešiti pred šimpanzombiji.

PEANUT je šimpanz, ki ima to sposobnost, da ustvarja vožnje s poslušanjem glasu Junine matere.

Zanimivosti

Zabaviščni park v animirani pustolovščini se imenuje Wonderland, zabaviščni park z daljšim imenom “Canada’s Wonderland” pa resnično obstaja v kanadskem mestu Vaughan.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj