Čudežni svet

Strange World

Don Hall, ZDA, 2022, 102 min, animirana akcijska pustolovščina, sinhronizirano

V novi Disneyevi animirani pustolovščini nas ustvarjalci uspešnice Ledeno kraljestvo povabijo globoko v neraziskan svet, poln čudežnih bitij, kakršnih še nismo videli. Bo legendarni družini raziskovalcev uspelo na njihovi pomembni misiji? Doživite pustolovščino, polno nemogočih reči!

Odpotujte skozi prostor in čas do kraja neskončnih skrivnosti.

Od ustvarjalcev uspešnice Ledeno kraljestvo prihaja nova animirana akcijska pustolovščina Čudežni svet.

V animiranem filmu Čudežni svet bomo odpotovali globoko v neraziskan in malce nevaren svet, v katerem čudežna bitja čakajo legendarno družino raziskovalcev, Cladesove, ki so si med sabo tako različni, da ta raznolikost preti njihovi zadnji in hkrati najpomembnejši misiji.

Film je režiral Don Hall (dobitnik oskarja za Veličastnih 6 ter Raya in poslednji zmaj), scenarij je prispeval Qui Nguyen (koscenarist pri animaciji Raya in poslednji zmaj), producent pa je Roy Conli (dobitnik oskarja za Veličastnih 6 in Zlatolaska).

Zgodba

Izvirna akcijska pustolovščina Walt Disney studiev Čudežni svet nam predstavi legendarno družino raziskovalcev Clade, ki poskuša krmariti po neraziskani, nenavadni, zahrbtni deželi, skupaj z nenavadno ekipo, ki vključuje nagajivo kapljico, tritačkastega psa in množico požrešnih bitij. Glasovna zasedba vključuje Miho Rodmana kot Vohljača Cladea, družinskega človeka, ki se znajde zunaj svoje cone udobja na nepredvidljivi misiji; Gabra Kristjana Trseglava kot velikega raziskovalca in Vohljačevega očeta, znanega po celem svetu, in Uroša Steklaso kot Vohljačevega 16-letnega sina Ethana, ki hrepeni po novih pustolovščinah. Karin Komljanec je Meridian Clade, Vohljačeva partnerica in izurjena pilotka, Iva Krajnc Bagola pa je prevzelo vlogo Callisto Mal, bojevite vodje Avalonije, ki vodi raziskovanje Čudežnega sveta.
 
Iz prve roke

Režiser Don Hall je povedal, da so mu za navdih pri tem filmu služile takoimenovane „pulp“ revije, popularni žanrski časopisi iz prve polovice 20. stoletja, ki so bili tiskani na poceni papirju. “Užival sem v listanju izdaj pulp revij, ko sem odraščal“, pravi Hall. „To so bile prave pustolovščine, v katerih je skupina raziskovalcev odkrivala čaroben skriti svet in drevesna bitja. To je bila velika inspiracija pri ustvarjaju tega animiranega filma.“

Glasovi v slovenski sinhronizaciji

Miha Rodman, Gaber Kristjan Trseglav, Uroš Steklasa, Iva Krajnc Bagola, Uroš Buh, Karin Komljanec, David Dekić – Amaro, Jaka Dolinšek, Manca Kepic, Klara Kastelec, Lucija Grm, Rok Mlinar, Srđan Milovanović, Gal Butenko Černe

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj