Dedek gre na jug

Dedek gre na jug

Vinci Vogue Anžlovar, Slovenija / Severna Makedonija / Hrvaška, 2022, 104 min, drama / komedija

Ostarela glasbenika se v iskanju drage iz preteklosti srečata z vzhajajočo mlado pevko, ki ju popelje na pustolovščino življenja. Zgodba o pričakovanjih in iskanju smisla, o prijateljstvu in ljubezni. Igrajo Vlado Novak, Boris Cavazza, Zala Djurić, Maruša Majer, Nenad Tokalić – Nešo in drugi.

Romantične, komične in akcijske dogodivščine, polne glasbe in upanja.

Zgodba

Vlado ugrabi svojega najboljšega prijatelja Borisa iz bolnišnice, saj se ne želi sprijazniti z dejstvom, da Boris umira. Boris in Vlado, oba glasbenika, se poznata že vrsto let, saj sta skupaj igrala v jazz orkestru. Vlado se odloči odpeljati Borisa v Makedonijo, da bi ponovno srečal svojo dolgoletno, nikoli izsanjano ljubezen Nedo, s katero je zaradi nesrečnih spletov okoliščin pred leti prekinil stike. Sprva gre vse po načrtu, potem pa jima pot prekriža Rominja Esma, ki je bila priča likvidaciji in je sedaj na begu.

Življenje gre od tu naprej po svoji poti.

Igrajo

Vlado Novak, Boris Cavazza, Zala Djuric, Goran Navojec, Senko Veselinov, Jasna Diklić, Maruša Majer, Nenad Tokalić, Jonas Žnidaršič, Dario Varga, Primož Pirnat, Ksenija Mišić, Timon Šturbej

Pogovor s filmsko ekipo o(b) filmu Dedek gre na jug
19. 1. 2023

Pogovor s filmsko ekipo o(b) filmu Dedek gre na jug

Obiskali so nas režiser Vinci Vogue Anžlovar ter igralci Vlado Novak, Zala Djurić in Maruša Majer, največji aplavz pa je seveda požel Ptujčan Nenad Tokalič – Nešo. Prijetno druženje je še polepšala skupina Langa.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj