Doktor Sleep

Doctor Sleep

Mike Flanagan, ZDA, 2019, 151 min, grozljivka

Nadaljevanje kultnega Kubrickovega filma Izžarevanje (The Shining) po romanu Stephena Kinga. Zdaj odrasel Dan Torrence (Ewan McGregor) je še vedno travmatiziran od dogodkov iz otroštva. Bori se z istimi demoni, kot se je njegov oče – z nasilništvom in alkoholizmom. Spozna nenavadno dekle …

Nadaljevanje kultnega filma Izžarevanje (The Shining)

Stephen King je leta 2013 svetu predstavil roman Doctor Sleep, nadaljevanje kultne zgodbe Izžarevanje (The Shining), ki jo je zaznamoval Jack Nicholson v istoimenskem filmu Stanleya Kubricka leta 1980.

Zgodba

Doktor Sleep (nekdanji deček Danny Torrance iz Izžarevanja) je zdaj v svojih štiridesetih letih in se bori z istimi demoni, kot se je boril njegov oče – z nasilništvom in alkoholizmom. Še vedno travmatiziran od dogodkov, ki so se zgodili v njegovem otroštvu, Torrence kmalu začne uporabljati svoj dar za komunikacijo z umirajočimi v lokalnem društvu hospic.

Njegova zgodba doživi velik preobrat, ko spozna mlado Abro, s katero hitro vzpostavi nadnaravno povezavo, saj se izkaže, da ima tudi ona podobne moči. Danny jo poskuša zaščititi bred kultom, imenovanim The True Knot, katerega člani prežijo nad otroki s posebnimi sposobnostmi, da bi postali nesmrtni.

Igrajo

Ewan McGregor (Doktor Sleep), Rebecca Ferguson (Rose the Hat), Kyliegh Curran (Abra), Jacob Tremblay, Cliff Curtis, Chelsea Talmadge, Emily Alyn Lind, Zahna McClarnon

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj