Projekcije filma:

četrtek, 19. september, 20.00

Slovenska premiera

Downton Abbey

Downton Abbey

Michael Engler, VB, 2019, drama

Časi se spreminjajo, a nekaterih krajev ne pozabiš nikoli.

Pričakovali so vas …

Jeseni 2019 bomo lahko znova spremljali zgodbo premožne družine Crawley na posestvu na angleškem podeželju v začetku 20. stoletja. Na velika platna namreč prihaja adaptacija priljubljene istoimenske televizijske serije Downton Abbey, ki se je predvajala med letoma 2010 in 2015, le da se tokrat zgodba nadaljuje, kjer se je zadnji del serije končal.

Scenarij za prihajajočo britansko zgodovinsko dramo je napisal z oskarjem nagrajeni scenarist Julian Fellowes, ki je ustvaril in napisal scenarije za vseh 52 delov istoimenske serije, na režiserski stolček celovečernega filma pa je sedel Michael Engler (ki je režiral le štiri dele omenjene serije). Večina igralcev iz serije, med njim Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery, Laura Carmichael in Maggie Smith, je zaigrala tudi v filmski adaptaciji.

Zgodba

Zgodba premožne družine Crawley se v filmu nadaljuje po dogodkih iz zadnjega dela televizijske serije leta 2015. Člane družine in njihove služabnike bo pretresel prihod zelo pomembnih gostov – kralja in kraljice. Priprave na izreden dogodek takoj stečejo, a žal nihče ni pripravljen na nepredvidljive situacije.

O televizijski seriji

Televizijska serija Downton Abbey je spremljala življenje družine Crawley in njihovih služabnikov v angleškem podeželskem dvorcu na prelomu 20. stoletja. V šestih sezonah je serija osvojila tri zlate globuse, petnajst emmyjev ter skupno 69 nominacij za emmyje, s čimer si je prislužila naslov največkrat nominirane neameriške televizijske oddaje v zgodovini podelitve emmyjev. Poleg tega si je prislužila še bafto in osvojila Guinnessov svetovni rekord za najbolj kritično ocenjeno televizijsko serijo.

Igralska zasedba

Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Brendan Coyle, Michelle Dockery, Kevin Doyle, Joanne Froggatt, Matthew Goode, Harry Hadden-Paton, David Haig, Geraldine James, Robert James-Collier, Simon Jones, Allen Leech, Phyllis Logan, Elizabeth McGovern, Sophie McShera, Tuppence Middleton, Stephen Campbell Moore, Lesley Nicol, Kate Phillips, Maggie Smith, Imelda Staunton, Penelope Wilton

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj