Dune: peščeni planet

Dune

Denis Villeneuve, ZDA / Kanada / Madžarska, 2021, 155 min, znanstvenofantastična drama

Sijajen mladenič Paul Atreides (Timothée Chalamet) odpotuje na najnevarnejši planet v vesolju, da bi zagotovil prihodnost svoji družini in narodu ... Adaptacija znanstvenofantastičnega romana Franka Herberta. Prejemnik šestih oskarjev in še štirih nominacij, tudi za najboljši film in prirejeni scenarij.

Adaptacija znanstvenofantastične klasike Franka Herberta.

Za oskarja nominirani režiser Denis Villeneuve (Prihod, Blade Runner 2049) v sodelovanju z Warner Bros. Pictures in Legendary Pictures prinaša filmski spektakel Dune: peščeni planet, adaptacijo istoimenskega romana Franka Herberta.

Zgodba

Zgodba spremlja Paula Atreidesa iz hiše Atreides, sijajnega in nadarjenega mladeniča, rojenega za velike stvari, ki mora odpotovati na najnevarnejši planet v vesolju, da bi zagotovil prihodnost svoji družini in narodu. Znajde se sredi boja za ekskluzivno oskrbo najbolj dragocenega vira, ki obstaja, najdražjim elementom galaksije, ki se nahaja samo na Arrakisu in ki lahko odklene največji potencial človeštva, v katerem bodo preživeli samo tisti, ki zmorejo premagati svoj strah.

Igrajo

Rebecca Ferguson, Timothée Chalamet, Jason Momoa, Zendaya, Dave Bautista

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj