Dvojnik

Gemini Man

Ang Lee, ZDA, 2019, znanstveno-fantastični triler

Kdo te bo rešil pred samim sabo?

Will Smith proti Willu Smithu

Nova digitalna tehnologija preizkuša meje

Od vizionarskega in z oskarjem nagrajenega režiserja Anga Leeja jeseni na velika platna prihaja znanstveno-fantastični triler Dvojnik, v katerem se Will Smith, dvakratni nominiranec za oskarja, kot upokojeni morilec sooča s svojim mlajšim dvojnikom, ki ga hoče ubiti.

Triler je režiral z oskarjem nagrajeni Ang Lee (Pijevo življenje, Gora Brokeback, Prežeči tiger, skriti zmaj), scenarij so napisali David Benioff, Billy Ray in Darren Lemke. Poleg Willa Smitha, ki sodeluje tudi kot producent, v trilerju zaigrajo še Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen in Benedict Wong.

Zgodba

50-letnega upokojenega elitnega morilca Henryja Brogana (Will Smith) zasleduje in mu streže po življenju skrivnostni mladenič, ki lahko predvidi vsak njegov korak. Brogan ugotovi, da gre za njegovega 24-letnega klona. Skupaj s kolegoma se znajde na begu, na poti pa iščejo resnico. Njihovo odkritje Brogana prisili, da gre proti ljudem, ki jim zaupa, in moral se bo odločiti, katero življenje je več vredno – njegovo ali življenje klona.

Iz prve roke

Režiser Ang Lee je povedal: »Te zgodbe ne bi mogli povedali s filmom, kot ga poznamo. Zahvaljujoč neverjetni novi digitalni tehnologiji pa ne bomo samo videli mladega in starejšega Willa Smitha v skupnem prizoru, temveč se bomo lahko globoko potopili v samo zgodbo. Na mojo veliko srečo lahko eksperimentiram in preizkušam meje, kaj nam nova digitalna kinematografija lahko ponudi. Obenem pa delam z dvema Willoma Smithoma – eden je čudovito prefinjen, drugi pa brutalno iskren. Po mojem mnenju je to Will v svoji najboljši podobi, ko pa se oba srečata, je nekaj resnično magičnega. Poleg tega pa sta bila neverjeten trud in tehnično znanje ekipe, ki je ustvarila novo estetiko, med kinematografijo, umetniškim oddelkom, oddelkom za vizualne učinke in tehnično podporo, nadvse navdihujoča in srčna. Resnično upam, da bo ta film občinstvu po vsem svetu prinesel popolnoma novo kinematografsko izkušnjo.«

Will Smith pa je zaupal: »Čustveni in fizični izzivi pri tem filmu so bili najzahtevnejši v moji karieri. Ang premika meje, da bi gledalcu omogočil izkušnjo v kinu, kot je ne more dobiti nikjer drugje. Ne gre samo za akcijski film, temveč tudi za raziskovanje tega, kaj lahko mlajši jaz na koncu nauči starejšega. Sedaj sem star 50 let, in ironija, da v tem filmu postanem 23-letnik, je, da kot 23-letnik ne bi bil pripravljen na to izkušnjo ali na to vlogo. Naše upanje je, da ta zgodba ponudi nekaj za vsakogar – nikoli doslej videno filmsko čarovništvo, like z več odtenki in akcijo naslednje stopnje.«

Igrajo

Will Smith, Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen, Benedict Wong, Ralph Brown, Theodora Miranne in drugi

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj