Elvis

Elvis

Baz Luhrmann, ZDA / Avstralija, 2022, 159 min, glasbena biografska drama

Glasbo in življenje enkratnega in neponovljivega Elvisa Presleya sta zaznamovala dva zapletena odnosa: z menedžerjem Tomom Parkerjem in seveda s Priscillo Presley. Biografska drama s preprostim, a veličastnim naslovom je delo oskarjevskega nominiranca Baza Luhrmanna.
Elvis
Elvis
Elvis

Zgodba tako velika, kot je veliko ime Elvis.

Ikona, ki je zaznamovala glasbo in zgodovino. Predstava Austina Butlerja pa bo zaznamovala sedanjost. Elvis je spektakel, ki ga v kinu enostavno ne smete zamuditi.

Vizionarski in za oskarja nominirani režiser Baz Luhrmann in studio Warner Bros. Pictures na velika platna prinašata visokoproračunsko biografsko dramo s preprostim, a veličastnim naslovom Elvis, v kateri glavni vlogi prevzameta Austin Butler in oskarjevec Tom Hanks.

Film prikazuje glasbo in življenje enkratnega in neponovljivega Elvisa Presleya skozi prizmo zapletenega odnosa z njegovim menedžerjem, polkovnikom Tomom Parkerjem (Tom Hanks), ki je trajal celih 20 let, od Presleyevega vzpona pa vse do vrhunca njegove slave.

V središču tega potovanja pa je seveda tudi odnos z eno najpomembnejših oseb v Elvisovem življenju, s Priscillo Presley.

Igrajo

Tom Hanks, Austin Batler, Olivia DeJonge

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj