Hitri in drzni X

Fast X

Louis Leterrier, ZDA, 2023, 141 min, akcijski kriminalni triler

Najnovejše poglavje slavne franšize, ki je že v svojem tretjem desetletju, v ospredju ohranja hitre avtomobile in vznemirljive akcije. “Starim” igralcem (Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Ludacris, Jason Statham, Helen Mirren, Charlize Theron …) se pridružijo Jason Momoa, Brie Larson, Rita Moreno idr.
“Ne moreš dobiti vseh dirk.”
 
Začenja se konec poti …
 
Na velika platna se vrača novo poglavje slavne franšize, ki se je v več kot dveh desetletjih razvila od uličnih dirk do ropov in vohunjenja, pri tem pa v ospredju ohranja hitre avtomobile, vznemirljive akcije in seveda družino. V desetem delu Hitri in drzni X, ki odpira epska zadnja poglavja, lahko oboževalci pričakujejo vse te elemente in še več. Tokrat se bo slavna družina soočala z najhujšim nasprotnikom do sedaj.
Deseti film v sagi Hitri in drzni z naslovom Hitri in drzni X odpira zadnja poglavja ene najbolj znanih in priljubljenih svetovnih franšiz v kinematografiji, ki je zdaj v svojem tretjem desetletju in še vedno močna z isto osrednjo igralsko zasedbo in liki kot na začetku.
 
V številnih misijah in proti nemogočim pričakovanjem so Dom Toretto (Vin Diesel) in njegova družina preigrali in pregnali vsakega sovražnika na svoji poti. Zdaj se soočajo z najhujšim nasprotnikom, kar so jih kadarkoli srečali: grozljivo grožnjo, ki prihaja iz senc preteklosti, ki jo napaja krvno maščevanje in je odločena, da bo za vedno razbila družino in uničila vse in vsakogar, kar Dom ljubi.
 
Deseti del sage je režiral Louis Leterrier (Spopad Titanov, Neverjetni Hulk), vrnejo pa se igralci Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris »Ludacris« Bridges, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Sung Kang, Jason Statham, John Cena, Scott Eastwood, ter oskarjevki Helen Mirren in Charlize Theron. Novemu poglavju se pridružuje izjemna igralska zasedba – Jason Momoa, oskarjevka Brie Larson, Alan Richtson, Daniela Melchior in legendarna oskarjevka Rita Moreno.
 
Zgodba
 
V petem delu sage iz leta 2011 so Dom in njegova ekipa obglavili narkokartel Hernana Reyesa na mostu v Riu de Janeiru. Niso pa vedeli, da je bil vsemu priča Reyesov sin, Dante (Jason Momoa), ki je zadnjih dvanajst let koval načrt, kako bi Dom plačal najvišjo možno ceno.
 
Dantejev načrt bo Domovo družino pretresal od Los Angelesa do rimskih katakomb, od Brazilije do Londona ter od Portugalske do Antarktike. Nastajala bodo nova zavezništva, stari sovražniki se bodo znova pojavili. A vse se spremeni, ko Dom odkrije, da je njegov osemletni sin (Leo Abelo Perry) končna tarča Dantejevega maščevanja.
 
Deseti del sage je režiral Louis Leterrier (Spopad Titanov, Neverjetni Hulk), vrnejo pa se igralci Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris »Ludacris« Bridges, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Sung Kang, Jason Statham, John Cena, Scott Eastwood, ter oskarjevki Helen Mirren in Charlize Theron. Deseto poglavje vključuje izjemno novo igralsko zasedbo, vključno z oskarjevko Brie Larson kot prevarantsko predstavnico tajne agencije Tess, Alan Richtson (Reacher) kot Aimes je novi vodja agencije, ki nima enake naklonjenosti do Domove ekipe kot njegov predhodnik, gospod Nihče; Daniela Melchior (Odred odpisanih) kot brazilska ulična dirkačica z močno povezavo z Domovo preteklostjo ter legendarna oskarjevka Rita Moreno kot Domova in Mijina babica.
 
Producenti filma so Neal H. Moritz, Vin Diesel, Justin Lin, Jeff Kirschenbaum in Samantha Vincent, izvršni producenti pa Joseph M. Caracciolo, Jr., David Cain, Chris Morgan, Amanda Lewis in Mark Bomback.
 
Igrajo
 
Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Jason Momoa, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, John Cena, Jason Statham, Sung Kang, Alan Ritchson, Daniela Melchior, Scott Eastwood, Helen Mirren, Charlize Theron, Brie Larson in Rita Moreno
 
Spomnimo se prejšnjijh delov sage!
 
HITRI IN DRZNI 9: DRZNA SAGA – Pravica prihaja! – ogled napovednika >
HITRI IN DRZNI 8 – Vozi ali umri, saj veš. – ogled napovednika >
HITRI IN DRZNI 7 – Nimam prijateljev, ampak družino! – ogled napovednika >
HITRI IN DRZNI 6 – Njihov kodeks kroji družina. – ogled napovednika >
HITRI IN DRZNI 5 – Pod nobenim pogojem ne smeta sesti v avto. – ogled napovednika >
HITRI IN DRZNI 4 – Zdaj je marsikaj drugače! – ogled napovednika >
HITRI IN DRZNI: TOKIO DRIFT – Na ulicah Tokia hitrost ne potrebuje prevoda. – ogled napovednika >
PREHITRI IN PREDRZNI – Kako hitro želite? – ogled napovednika >
HITRI IN DRZNI – Živim za vsako dirko posebej! – ogled napovednika >
 

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj