Projekcije filma:

ponedeljek, 25. marec, 13.00

Z dojenčkom v kino za materinski dan
Vabljeni mamice in/ali atiji skupaj z dojenčki. Vstopnine ni.

Izbrisana

Izbrisana

Miha Mazzini, Slovenija, 2018, 85 min

Samska Ana v porodnišnici ugotovi, da je ni v računalniških sistemih, torej uradno ne obstajata ne ona ne njen novorojenček ... Mrzlično napeta zgodba o tem, kaj se je v 1990-ih dogajalo Slovencem, rojenim na napačnem koncu razpadle države. Štiri vesne na Festivalu slovenskega filma 2018.

Zgodba o samski mamici Ani, ki v porodnišnici ugotovi, da je ni v računalniških sistemih, da uradno ne obstajata ne ona ne njen novorojenček. Je zgodba o tem, kaj se je dogajalo Slovencem, rojenim na napačnem koncu razpadle države, ki so jim v 1990-ih na upravnih enotah luknjali osebno izkaznico. Kaj se zgodi, če izpadeš iz sistema? Lahko te izženejo iz države, morda ti sosedje zasedejo stanovanje, ostaneš brez službe, zdravnika, celo otroka … Anino mrzlično iskanje rešitve se prelevi v napeto zgodbo, ki spotoma podrobno razišče anomalije slovenskega družbenega sistema.

Igralska zasedba

Judita Franković Brdar, Sebastian Cavazza, Izudin Bajrović, Doroteja Nadrah, Silva Čušin Jernej Kogovšek, Marko Mandić, Gregor Zorc, Jernej Šugman, Branko Završan, Neda R. Bric, Maja Gal Štromar, Barbara Cerar, Mojca Partljič, Bojan Vister, Pia Zemljič, Nina Skrbinšek, Maruša Majer, Tara Dušak.

Festivali, nagrade

Film je doživel mednarodno premiero novembra 2018 v Talinu, na festivalu Black Nights, ki je eden najpomembnejših na Baltiku ter zadnji festival svetovnih in mednarodnih premier v tekočem letu.

Na 21. Festivalu slovenskega filma je prejel štiri vesne: za najboljšo glavno žensko vlogo (Judita Franković Brdar), za najboljšo izvirno glasbo (Jura Ferina, Pavao Miholjević, Vladimir Godár), za najboljšo scenografijo (Matjaž Pavlovec) in najboljšo kostumografijo (Sanja Džeba).

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj