Izven igrišča

The Way Back

Gavin O'Connor, ZDA, 2020, 108 min, športna drama

Imetnik dveh oskarjev Ben Affleck igra Jacka Cunninghama, bivšega košarkarskega zvezdnika, ki se bori z alkoholizmom. Nekega dne pa dobi ponudbo, da bi postal trener košarke v svojem bivšem klubu, ki je zdaj na dnu lestvice … Športna drama za vse ljubitelje košarke in močnih zgodb.

“Preteklosti ne moremo spremeniti, Jack. Lahko pa se odločimo, kakšna bo naša prihodnost.”

Režiser uspešnic Računovodja, Čudež in Bojevnik Gavin O’Connor nam tokrat prinaša športno dramo za vse ljubitelje košarke in močnih zgodb ter filmov, ki se te dotaknejo in o katerih po ogledu razmišljaš še nekaj časa. V glavni vlogi bomo spremljali z oskarjem nagrajenega Bena Afflecka, ki mu je vloga propadlega igralca košarke in trenerja pisana na kožo, navdih za igro odvisnosti pa je, kot je povedal sam, črpal iz svojega osebnega življenja.

Zgodba

Jack Cunningham (Ben Affleck) je bil perspektivni športni up svojega košarkarskega kluba, vendar ga je življenje poneslo v drugo smer, njegove sanje pa je zamenjal alkohol. Razdvojen, brez stalne zaposlitve in pod bremenom izgube otroka se Jack vrne v svoj rojstni kraj, kjer dobi ponudbo, da bi postal trener košarke v svojem bivšem klubu. Ponudbo sprejme in s tem pridobi ekipo, ki je na dnu košarkarske lestvice. Njegove trenerske sposobnosti ekipo hitro izoblikujejo in iz nje naredijo pravo senzacijo, on pa ob tem vse bolj tone v svoje lastne pogube.

Iz prve roke

Ben Affleck je povedal: “Želeli smo, da je Izven igrišča navdušujoča in poživljajoča zgodba, vendar pa obenem tudi zelo odkrita in realistična. Zato sem takoj vedel, da želim biti del projekta. Zavedal sem se, da moram vlogo odigrati z neomajno čustveno iskrenostjo, pogumom in ranljivostjo. Vsi nosimo osebne izzive takšnih in drugačnih razsežnosti, vprašanje pa je, kako se z njimi spopademo. Ali trpimo, razpademo, dovolimo, da nas pogubijo? Ali pa se poberemo in nadaljujemo ter zremo v prihodnost? In ta odločitev nas na koncu oblikuje v osebe, kakršne smo.”

Ekipa

Poleg Afflecka v filmu igrajo še Al Madrigal, Michaela Watkins, Janina Gavankar, Glynn Turman, Brandon Wilson in Will Ropp.

Producirali so Gordon Gray, Jennifer Todd, Gavin O’Connor in Ravi Mehta, scenarij pa je spisal Brad Ingelsby.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj