Če ne morete v kino:

od 1. 9. do 31. 12.

Jaz in moj muc Ru

Mon chat et moi, la grande aventure de Rroû

Guillaume Maidatchevsky, Francija, 2023, 83 min, družinski, podnapisi, 6+

Živahen in radoveden muc Ru odkriva življenje na strehah Pariza. Njegova usoda se spremeni, ko ga posvoji desetletna Clémence. Nekega dne se družina odpelje v kočo v osrčju gora ... Tako se začne izjemna pustolovščina deklice in mačka, ki skupaj odkrivata gozd in srečata skrivnostno Madeleine.

Velika mačja dogodivščina!

Družinski film sledi potovanju deklice Clémence in njenega mucka Ruja, ko zapustita Pariz, da bi preživela počitnice na podeželju. Ru uživa v divji naravi in se spoprijatelji z belo mucko Câline …

Zgodba
Ru je živahen in radoveden maček, ki odkriva življenje na strehah Pariza. Njegova usoda se spremeni, ko ga posvoji desetletna Clémence. Nekega dne se družina odpelje v kočo v osrčju gora. Tako se začne izjemna pustolovščina Clémence in Ruja, ki bosta skupaj odkrivala gozd, srečala skrivnostno Madeleine in doživela čudovito zgodbo, ki ju bo za vedno spremenila.
 
O avtorju
Guillaume Maidatchevsky je francoski režiser in strokovnjak za živali, ki je delal tako za neodvisne produkcije kot za velike francoske in mednarodne televizijske kanale, kot so National Geographic, BBC, Discovery, ZDF, Sky … Študij biologije ga je postopoma usmeril v snemanje filmov z ekološkim pomenom. Največkrat piše in režira zgodbe, povezane z naravo in varovanjem okolja. Ljudi rad spodbuja k sanjarjenju in pripovedovanju zgodb, živali pa snema, kot bi snemal igralce, na višini njihovih oči. Zanj ima vsaka žival svojo osebnost, s svojimi filmi pa skuša pripovedovati univerzalne zgodbe.
 
Iz prve roke
»Iz knjige smo ohranili predvsem perspektivo živali z njihovim dojemanjem narave. Z mačkom je to še toliko bolj zanimivo, ker ga ni mogoče »disciplinirati« tako hitro kot psa. Maček živi med dvema svetovoma, domačim in zunanjim, ima svojo neukrotljivo plat, svojo voljo. /…/ Mačka sem hotel prikazati takšnega, kot je. Včasih je ljubek, a je tudi lovec, plenilec, ki se zna igrati s svojim plenom; gre za žival, ki zjutraj na vrtu ubije ptico, zvečer pa prede na vašem kavču. Želel sem, da otroci spoznajo, da ima maček svojo svobodo in da se sam odloča, ali jo bo izkoristil ali ne.«
– Guillaume Maidatchevsky
Velika mačja dogodivščina
10. 6. 2023

Velika mačja dogodivščina

Kino vrtiček s filmom Jaz in moj muc Ru

Po ganljivem filmu o deklici in mucu smo se tokrat udeležili še mačje ustvarjalnice. Pod vodstvom mentorice Petre Filipič smo iz odpadnih materialov izdelali pisane igrače, ki bodo razveselile naše kosmate ljubljenčke.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj