Jaz sem William

Jeg er William

Jonas Elmer, Danska, 2017, 83 min, družinska komedija / drama, s podnapisi, 8+

Zgodba

10-letni danski fant William (Alexander Magnússon) v življenju ni imel veliko sreče. Njegov oče je umrl, mama pa trpi za duševno boleznijo, ki ji preprečuje, da bi skrbela za sina. Ker oba starša nista na voljo, na srečo obstaja stric. Ta se strinja, da bo skrbel za Williamovo dobro počutje. Toda stric Niels (Rasmus Bjerg) je vse prej kot običajen odrasel … domiseln, nestabilen, prevarant in, najslabše od vsega, kockar. Res je, ni ravno vzor za občutljivega mladega fanta. Ker torej manjka vzorec, mora William najti svojo pot in mesto v svetu … kar je za otroke, ki imajo večjo usodo, zastrašujoča naloga!

Film je zelo primeren tudi za šolski ogledVeč informacij o možnostih organiziranja šolskih kinopredstav najdete na tej povezavi.

Teme za pogovor:
humor, komedija, izguba ali odsotnost staršev, bolezni v družini, odgovornost odraslih, odgovornost, ki jo lahko prevzemajo otroci, nova okolja, nova šola, izsiljevanje in nasilje v šoli, prva ljubezen, postaviti se zase, premagovanje svojih strahov, odraščanje, motivi ustrahovanja, pravljično vzdušje

Uporabno pri predmetih:
slovenščina, družba, geografija, zgodovina, domovinska in državljanska kultura in etika, razredne ure

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj