Jaz, Tonya

I, Tonya

Craig Gillespie, ZDA, 2017, 119 min, biografska drama, 15+

Resnična zgodba o ameriški drsalki Tonyi Harding, dobitnici dveh olimpijskih kolajn, ki je sodelovala v enem največjih škandalov v zgodovini športa. Kariero si je nepovratno zapečatila, ko sta z nekdanjim soprogom najela nekoga, da bi zlomil nogo njeni nasprotnici Nancy Carver. Oskar za stransko žensko vlogo.

Biografska zgodba o ameriški drsalki Tonyi Harding, dobitnici dveh olimpijskih kolajn, ki je sodelovala v enem največjih športnih škandalov v zgodovini športa. Tonya Harding, umetniška drsalka, ki se visoko vzpenja na ameriških turnirjih drsanja, zabrede v težave, ko se v njeno življenje vrne nekdanji soprog. Tonya se pripravlja na državno tekmovanje v umetnostnem drsanju. Z nekdanjim soprogom najameta nekoga, da bi zlomil nogo njeni nasprotnici Nancy Carver. Ta poteza jo je omadeževala in ji uničila kariero.

V vlogi Tonyje bomo gledati Margot Robbie, Caitlin Carver pa je Nancy Kerriga. V drugih vlogah so Sebastian Stan, Allison Janney, Paul Walter Hauser, Julianne Nicholson, Bojana Novakovic in Bobby Cannavale.

Film je prejel zlati globus za najboljšo stransko igralko (Allison Janney) in ima 3 nominacije za oskarje, med drugim za najboljšo igralko v glavni vlogi (Margot Robie) ter za najboljšo igralko v stranski vlogi (Allison Janney).

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj