Ježek Sonic 2

Sonic the Hedgehog 2

Jeff Fowler, ZDA / Kanada, 2022, 122 min, animirana akcijska pustolovščina, sinhronizirano

Modri ježek Sonic ni z našega planeta, a ima človeške lastnosti. No, še več kot človeške. Je hitrejši od zvoka, ima odlične reflekse, lahko se spremeni v žogo in tako napade sovražnika. Zase pravi, da je majhna modra kepa superenergije v izredno čednem paketu. Da bi rešil svoj planet, je prišel na našega.

Dogodivščine se nadaljujejo!

Po dveh letih se na velika platna vrača priljubljeni modri ježek Sonic, ki se bo moral po premoči nad zlobnim dr. Robotnikom tokrat soočiti s še večjim izzivom in grožnjo v drugem delu animirane družinske pustolovščine Ježek Sonic 2.

Od ustvarjalcev filmov Hitri in drzni in Deadpool tudi drugi del pustolovščine predstavlja Paramount Pictures v sodelovanju s Sega Sammy Company. Posneta je po istoimenski videoigrici, ki jo je izdala Sega. Na režiserski stolček je znova sedel Jeff Fowler, scenarij pa so napisali Pat Casey, Josh Miller in John Whittington.

Tudi v drugem delu je ježku Sonicu svoj glas posodil Ben Schwartz, vračajo pa se James Marsden, Jim Carrey, Tika Sumpter, Natasha Rothwell in Adam Pally, igralski ekipi pa se pridružijo Idris Elba (glas Knucklesa), Colleen O’Shaughnessey (glas Tailsa) in Shemar Moore.

Zgodba

Potem ko se je ježek Sonic ustalil v Green Hillsu, si nadvse želi dokazati, da ima vse, kar potrebuje, da postane pravi junak. Ko pa se dr. Robotnik vrne, tokrat z novim partnerjem po imenu Knuckles, in iščeta smaragd, ki ima moč uničiti civilizacijo, bo ježek Sonic na preizkušnji. Moči združil s partnerjem po imenu Tails: skupaj se odpravita na potovanje po svetu, da bi poiskala smaragd, še preden zaide v napačne roke.

Kdo je ježek Sonic

Ježek po imenu Sonic je izjemno hiter, je modre barve, ni z našega planeta, a ima človeške lastnosti. Rodil se je z izjemno sposobnostjo, da je hitrejši od zvoka, zato tudi ima takšno ime (sonic = zvočen). Poleg vsega ima zelo hitre reflekse, lahko se spremeni v žogo in tako napade sovražnika. Zase rad pravi, da je majhna modra kepa superenergije v izredno čednem paketu. In da bi rešil svoj planet, je prišel na našega. V izvirni različici mu je glas posodil Ben Schwartz, v sinhronizirani pa Voranc Boh.

Igrajo (glasovi v izvirni različici)

James Marsden, Ben Schwartz, Tika Sumpter, Natasha Rothwell, Adam Pally, Shemar Moore, Colleen O’Shaughnessey, Idris Elba in Jim Carrey

Glasovi v sinhronizirani različici

V naših kinematografih je na ogled sinhronizirana različica. Likom so glasove znova posodili Voranc Boh, Miha Rodman, Goran Hrvaćanin, Ana Maria Mitić, Karin Komljanec, Iztok Valič, Uroš Buh in Andrei Lenart Černilogar, pridružijo pa se jim še Nejc Heine, Teja Bitenc, Rok Kunaver, Anja Strajnar in Julija Golob.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj