Jurski svet: Prevlada

Jurassic World: Dominion

Colin Trevorrow, ZDA, 2022, 146 min, zf akcijska pustolovščina

Štiri leta po uničenju otoka Isla Nublar dinozavri živijo – in lovijo – skupaj z ljudmi po vsem svetu. To krhko ravnovesje bo seveda spremenilo prihodnost ... Epska akcijska pustolovščina drzno poganja franšizo med še nikoli videne dinozavre, vratolomne akcije in osupljive nove vizualne učinke.

To poletje bomo priča epskemu zaključku jurske dobe, potem ko se bosta prvič združili dve generaciji: igralcema Chrisu Prattu in Bryce Dallas Howard se pridružijo oskarjevka Laura Dern, Jeff Goldblum in Sam Neill v drzni in dih jemajoči novi pustolovščini Jurski svet: Prevlada, ki se dogaja po vsem svetu. Epsko akcijsko avanturo je režiral Colin Trevorrow, ki je film Jurski svet iz leta 2015 pripeljal do rekordnega zaslužka 1,7 milijarde dolarjev po vsem svetu. Scenarij sta napisala Emily Carmichael (Battle at Big Rock) in Colin Trevorrow iz zgodbe Dereka Connollyja (Jurski svet) in Trevorrowa, ki temelji na likih, ki jih je ustvaril Michael Crichton. Med izvršnimi producenti so z oskarjem nagrajeni ustvarjalec franšize Steven Spielberg, Alexandra Derbyshire in režiser Trevorrow, producenta pa sta priznana producenta franšize Frank Marshall in Patrick Crowley.

Zgodba

Zgodba se odvija štiri leta po tem, ko je bil otok Isla Nublar uničen. Dinozavri zdaj živijo in lovijo – skupaj z ljudmi po vsem svetu. A to krhko ravnovesje bo spremenilo prihodnost in enkrat za vselej določilo, ali bodo človeška bitja ostala vrhunski plenilci na planetu, ki ga zdaj delijo z najbolj strašljivimi bitji v vsej zgodovini.

Epska akcijska pustolovščina Jurski svet: Prevlada studia Universal Pictures in produkcijske hiše Amblin Entertainment poganja več kot 5 milijard dolarjev vredno franšizo na drzno in neznano ozemlje, ki vključuje še nikoli videne dinozavre, vratolomne akcije in osupljive nove vizualne učinke

Igrajo

V novi pustolovščini znova zaigrajo Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Laura Dern, Jeff Goldblum in Sam Neill, novi igralci pa so DeWanda Wise, Mamoudou Athie, Dichen Lachman, Scott Haze in Campbell Scott. Med igralsko zasedbo, ki se vrača, so tudi BD Wong kot dr. Henry Wu, Justice Smith kot Franklin Webb, Daniella Pineda kot dr. Zia Rodriguez in Omar Sy kot Barry Sembenè.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj